Quiche bolognese
Deze quiche bolognese heeft het beste van beide werelden. Lekker knapperig deeg met van binnen een heerlijke Italiaanse bolognesesaus. Een quiche recept met een twist. In deze hartige taart gaan tomaten, gehakt, courgette, en wortel. We brengen de bolognese quiche lekker op smaak met oregano, peper en zout. Het lekkerste aan deze quiche bolognese is het krokante kaas korstje. Deze maken we door ricotta te mengen met eieren en Grana Padano. Een heerlijke Italiaanse kaas die extra veel smaak geeft aan deze hartige bolognese taart met gehakt.
Lekkere kaas topping
De topping van ricotta en Grana Padano kaas maakt deze hartige bolognese taart extra lekker. Grana Padano is een echte smaakbom en geeft een lekkere hartige smaak aan de neutrale ricotta. Deze smaak komt o.a. door het rijpingsproces. Grana Padano wordt minimaal 9 maanden gerijpt, tot meer dan 20 maanden. Wist je dat door een kaas langer te rijpen, de smaak pittiger wordt? Een kort rijpingsproces zorgt voor een meer zoetige smaak. In dit artikel heb ik al meer verteld over hoe Grana Padano gemaakt wordt. Super interessant en leuk om te weten hoe kaas gemaakt wordt, vind je ook niet?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 rol hartige taartdeeg
- 300 gr gehakt
- 3 tomaten
- 1 courgette
- 1 wortel
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 4 eieren
- 75 gr ricotta
- 30 gr geraspte Grana Padano
- 2 tl gedroogde oregano
- Peper en zout
Materiaal
- Springvorm 23 cm
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
Bak het gehakt rondom bruin in een pan. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn en bak dit mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit mee.
Snijd de wortel en de courgette in blokjes en bak deze mee. Breng het gehakt op smaak met oregano en peper en zout.
Vet de springvorm in met een bakspray en verdeel het deeg over de vorm. Prik gaatjes in de bodem. Verdeel het gehakt over de bodem.
Klop de eieren en de ricotta los. Voeg de geraspte Grana Padano toe en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Giet dit op het gehakt.
Snijd de tomaten in plakken en leg deze op de taart. Garneer met nog wat extra Grana Padano. Bak de Bolognese quiche in ongeveer 35 tot 40 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Garneer eventueel met verse basilicum.
Dit bericht is in samenwerking met Grana Padano. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in