Pad Thai
Deze Pad Thai is zo lekker! Echt het ideale ik heb weinig tijd maar ik wil toch fatsoenlijk eten recept. Ik maakt het deze keer met kip maar je kan het ook vegetarisch maken of met garnalen. Kenmerkend is de Pad Thai saus, die maak je heel gemakkelijk zelf met sojasaus, gembersiroop, vissaus en limoensap. 4 ingrediënten bij elkaar die zorgen voor een enorme smaakbom. Zo lekker! Binnen 20 minuten kan je aan tafel! Op onze website hebben we nog veel meer snelle recepten staan voor drukke dagen. Ideaal toch?
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 180 gr rijstnoedels
- 300 gr kip
- 3 eieren
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gr taugé
- 2 st. lente ui
- 30 gr cashewnoten
- Handje verse koriander
- Zonnebloemolie
Pad Thai saus
- 3 el sojasaus
- Sap van 1 limoen
- 1 tl sambal (of meer als je van pittig houdt)
- 2 tl gembersiroop
- 2 tl vissaus
Zo maak je het
Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Zet apart.
Laat de rijstnoedels weken in gekookt water. Giet af en zet apart.
Begin met het maken van de scrambled eggs. Verhit een scheutje olie in de pan. Breek de eitjes. Roer met een spatel van buiten naar binnen. Zodra ze gestold zijn, haal je ze uit de pan. Leg even apart.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Snijd de kipfilets in stukken, voeg bij de uien en bak deze rondom gaar. Snijd de lente ui in ringen. Voeg dit samen met de taugé toe en bak deze mee. Voeg dan de Pad Thai saus en de noedels toe en meng alles door elkaar.
Doe het ei terug in de pan. Garneer de Pad thai met gehakte cashewnoten en eventueel wat verse koriander.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.