Menu
pad-thai-met-kip-5511.jpg

Pad Thai

Deze Pad Thai is zo lekker! Echt het ideale ik heb weinig tijd maar ik wil toch fatsoenlijk eten recept. Ik maakt het deze keer met kip maar je kan het ook vegetarisch maken of met garnalen. Kenmerkend is de Pad Thai saus, die maak je heel gemakkelijk zelf met sojasaus, gembersiroop, vissaus en limoensap. 4 ingrediënten bij elkaar die zorgen voor een enorme smaakbom. Zo lekker! Binnen 20 minuten kan je aan tafel! Ideaal toch?

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 180 gr rijstnoedels
  • 300 gr kip
  • 3 eieren
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr taugé
  • 2 st. lente ui
  • 30 gr cashewnoten
  • Handje verse koriander
  • Zonnebloemolie

Pad Thai saus

  • 3 el sojasaus
  • Sap van 1 limoen
  • 1 tl sambal (of meer als je van pittig houdt)
  • 2 tl gembersiroop
  • 2 tl vissaus

Zo maak je het

  1. Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Zet apart.

  2. Laat de rijstnoedels weken in gekookt water. Giet af en zet apart.

  3. Begin met het maken van de scrambled eggs. Verhit een scheutje olie in de pan. Breek de eitjes. Roer met een spatel van buiten naar binnen. Zodra ze gestold zijn, haal je ze uit de pan. Leg even apart.

  4. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

  5. Snijd de kipfilets in stukken, voeg bij de uien en bak deze rondom gaar. Snijd de lente ui in ringen. Voeg dit samen met de taugé toe en bak deze mee. Voeg dan de Pad Thai saus en de noedels toe en meng alles door elkaar.

  6. Doe het ei terug in de pan. Garneer de Pad thai met gehakte cashewnoten en eventueel wat verse koriander.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan