Pad Thai
Deze Pad Thai is zo lekker! Echt het ideale ik heb weinig tijd maar ik wil toch fatsoenlijk eten recept. Ik maakt het deze keer met kip maar je kan het ook vegetarisch maken of met garnalen. Kenmerkend is de Pad Thai saus, die maak je heel gemakkelijk zelf met sojasaus, gembersiroop, vissaus en limoensap. 4 ingrediënten bij elkaar die zorgen voor een enorme smaakbom. Zo lekker! Binnen 20 minuten kan je aan tafel! Op onze website hebben we nog veel meer snelle recepten staan voor drukke dagen. Ideaal toch?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 180 gr rijstnoedels
- 300 gr kip
- 3 eieren
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gr taugé
- 2 st. lente ui
- 30 gr cashewnoten
- Handje verse koriander
- Zonnebloemolie
Pad Thai saus
- 3 el sojasaus
- Sap van 1 limoen
- 1 tl sambal (of meer als je van pittig houdt)
- 2 tl gembersiroop
- 2 tl vissaus
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Zet apart.
Laat de rijstnoedels weken in gekookt water. Giet af en zet apart.
Begin met het maken van de scrambled eggs. Verhit een scheutje olie in de pan. Breek de eitjes. Roer met een spatel van buiten naar binnen. Zodra ze gestold zijn, haal je ze uit de pan. Leg even apart.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Snijd de kipfilets in stukken, voeg bij de uien en bak deze rondom gaar. Snijd de lente ui in ringen. Voeg dit samen met de taugé toe en bak deze mee. Voeg dan de Pad Thai saus en de noedels toe en meng alles door elkaar.
Doe het ei terug in de pan. Garneer de Pad thai met gehakte cashewnoten en eventueel wat verse koriander.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in