Zandkoekjes recept

Zandkoekjes recept (zelf koekjes bakken)

Met dit zandkoekjes recept zullen jouw koekjes nooit meer mislukken. Wij vinden het altijd leuk om zelf koekjes te bakken. Zo gaan we regelmatig koekjes bakken met onze peuters. Supergezellig en een hele leuke activiteit om samen te doen. Meestal gaan we zandkoekjes maken aan de hand van dit koekjesdeeg recept. En ondertussen snoepen we natuurlijk stiekem van het koekjesdeeg, dat is part of the job! Met dit zandkoekjes recept is koekjes bakken makkelijk en zo gepiept. Echt waar! Benieuwd wat je allemaal kan maken met dit koekjesdeeg? Neem een kijkje tussen al onze koekjes recepten. 

Koekjes bakken

Met dit zandkoekjes recept kun je eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld nootjes of chocola toe. Of maak er lekkere twix koekjes van. Of voeg wat citroenrasp toe voor een lekker fris koekje. Ben je benieuwd naar al onze koekjes recepten? Hier staan ze allemaal voor je op een rij. Ga jij deze zandkoekjes maken?

ingrediënten voor cake met bosvruchten
Zandkoekjes recept
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 30 st.

  • 150 gr roomboter
  • 225 gr bloem
  • 1 ei
  • 80 gr witte basterdsuiker
  • Snuf zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de koude boter in blokjes.

  2. Meng de boter met de helft van het het ei,  de basterdsuiker, de bloem en een snuf zout in je keukenmachine. Kneed niet te lang. Zodra het een egale deegbal is, is het klaar. Dit kan je uiteraard ook met de hand kneden. Is het deeg te droog, voeg dan een el ijskoud water toe.

  3. Vorm een dikke worst van het deeg. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een uurtje rusten in de koelkast.

  4. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).

  5. Snijd plakjes van het deeg af van ongeveer een 0,5 cm. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de suikerkoekjes in 15 – 17 minuten goudbruin. Laat de zandkoekjes afkoelen.

zandkoekjes

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (43 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.