Noedels met garnalen
Lekker recept voor noedels met garnalen. We hebben de garnalen gewokt met een marinade van sojasaus, gember, chili en knoflook. Typisch oosterse smaken. En de basis voor een lekker noedels recept.
Sojasaus minder zout
Het fijne van sojasaus is dat het echt een smaakbom is. De sojabonen worden gefermenteerd en daardoor krijgt de saus haar unieke volle smaak. Er gaan slechts 4 ingrediënten in de Japanse sojasaus van Kikkoman: sojabonen, tarwe, zout en water. Helemaal natuurlijk dus. In dit recept heb ik sojasaus met een groene dop gebruikt. Deze bevat minder zout. Naast het flesje met de groene dop, heb je ook nog sojasaus met een rode dop (de traditionele) en een flesje met een blauwe dop (glutenvrije sojasaus). De minder zout vind ik lekker in recepten met vis en schaaldieren omdat die al wat zoutigs van zichzelf hebben.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gr grote garnalen
- 300 gr noedels
- 400 gr spinazie
- 250 ml kookroom
- Peper en zout
- Olijfolie
Marinade
- 2 el Kikkoman sojasaus (minder zout)
- 1 el gembersiroop
- Sap van een halve citroen
- 2 teentjes knoflook
- 0,5 rode peper
- 2 el olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Maak een marinade van alle ingrediënten. Pel de garnalen en maak ze schoon (of vraag je visboer dit te doen) en leg ze in de marinade. Hoe langer ze staan, des te lekkerder ze worden.
Kook de noedels zoals op de verpakking vermeld staat.
Verhit een wok op middelhoog vuur en bak de garnalen (incl. de marinade) rondom aan. De garnalen zijn klaar als ze van kleur veranderen. Haal ze uit de pan en leg apart. Maak de pan niet schoon.
Voeg de room bij de overgebleven marinade en roer even om. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe totdat alle spinazie geslonken is.
Doe de gewokte garnalen terug in de pan en voeg ook de noedels toe. Roer even om en breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout. Serveer de noedels met garnalen meteen.
Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in