Noedels met garnalen

Noedels met garnalen

Lekker recept voor noedels met garnalen. We hebben de garnalen gewokt met een marinade van sojasaus, gember, chili en knoflook. Typisch oosterse smaken. En de basis voor een lekker noedels recept. 

Sojasaus minder zout

Het fijne van sojasaus is dat het echt een smaakbom is. De sojabonen worden gefermenteerd en daardoor krijgt de saus haar unieke volle smaak. Er gaan slechts 4 ingrediënten in de Japanse sojasaus van Kikkoman: sojabonen, tarwe, zout en water. Helemaal natuurlijk dus. In dit recept heb ik sojasaus met een groene dop gebruikt. Deze bevat minder zout. Naast het flesje met de groene dop, heb je ook nog sojasaus met een rode dop (de traditionele) en een flesje met een blauwe dop (glutenvrije sojasaus). De minder zout vind ik lekker in recepten met vis en schaaldieren omdat die al wat zoutigs van zichzelf hebben.

Noedels met garnalen
Noedels met garnalen

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr grote garnalen
  • 300 gr noedels
  • 400 gr spinazie
  • 250 ml kookroom
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Marinade

  • 2 el Kikkoman sojasaus (minder zout)
  • 1 el gembersiroop
  • Sap van een halve citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 rode peper
  • 2 el olijfolie

Zo maak je het

  1. Hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Maak een marinade van alle ingrediënten. Pel de garnalen en maak ze schoon (of vraag je visboer dit te doen) en leg ze in de marinade. Hoe langer ze staan, des te lekkerder ze worden.

  2. Kook de noedels zoals op de verpakking vermeld staat.

  3. Verhit een wok op middelhoog vuur en bak de garnalen (incl. de marinade) rondom aan. De garnalen zijn klaar als ze van kleur veranderen. Haal ze uit de pan en leg apart. Maak de pan niet schoon.

  4. Voeg de room bij de overgebleven marinade en roer even om. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe totdat alle spinazie geslonken is.

  5. Doe de gewokte garnalen terug in de pan en voeg ook de noedels toe. Roer even om en breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout. Serveer de noedels met garnalen meteen.

Noedels met garnalen
Noedels met garnalen

Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Garnalen Noedels Aziatische recepten Italiaanse recepten Notenvrije recepten Vis recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (4 stemmen)

5 april 2021


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in