
Chocolade reep maken
Dit is een leuk receptje om samen met kinderen te maken. Alhoewel we zelf ook wel heel blij werden van het maken van deze chocoladereep. Het is niet zo dat we de chocolade zelf gemaakt hebben, dus we gaan niet aan de slag met cacaobonen. Dat laten we graag aan de pro’s over. Eigenlijk is het meer het versieren van een chocoladereep. En omdat het bijna Pasen is, hebben we een lekker paasthema aan gehouden, met chocolade eitjes in 2 soorten, pastelkleurige sprinkles en OREO koekjes. Echt leuk om eens te proberen!



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 8 stukken
- 250 gr pure chocolade
- 100 gr witte chocolade
- 100 gr OREO koekjes
- 3 el sprinkles
- 50 gr M&M's (paaseditie)
- 80 gr paaseitjes
Zo maak je het
Hak beide chocoladesoorten in stukken. Of gebruik druppels dat is nog makkelijker. Smelt 160 gr pure chocolade au bain Marie. Dat wil zeggen in een kom boven kokend water. Doe hetzelfde met 60 gr witte chocolade in een andere kom.
Zodra alle chocolade gesmolten is, haal je de kom van het vuur en voeg je de resterende chocolade toe. Dit is een simpele manier van temperen. Je chocolade koelt af en hard mooi uit.
Stort de pure chocolade op een vel bakpapier en smeer het uit tot een rechthoek. Drizzle de gesmolten witte chocolade er overheen en maak met een mes zigzaggende bewegingen.
Versier de chocoladereep met de toppings. Ik heb de OREO koekjes en de paaseitjes eerst in stukken gehakt. Je kan eigenlijk van alles gebruiken dat je lekker vindt; noten, koekjes, andere soorten chocola, marshmallows etc. Laat de reep uitharden. Als het te warm is in de kamer, kan je de chocola ook even in de koelkast zetten. Breek de chocoladereep in stukken en serveer bij een kop thee.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan