Pasta funghi
Deze pasta funghi is een echte klassieker, maar blijft lekker. We hebben er een gemakkelijke variant van gemaakt. De romige pastasaus maak je met crème fraîche, paddesntoelen en porcini. Porcini zijn gedroogde paddestoelen, eekhoorntjesbrood om precies te zijn, maar elke gedroogde paddestoel kun je hier te gebruiken. Je koopt het in een zakje (bij de supermarkt) en laat ze in kokend heet water weken. De gedroogde paddestoelen worden weer helemaal zacht en het water krijgt een lekkere paddestoelensmaak, een beetje zoals bouillon. Wanneer je dit door een saus of room roert krijgt de saus direct een super lekkere paddestoelensmaak. Om lekker snel klaar te zijn kook je de broccoli en spaghetti in 1 pan. Serveer op een mooie grote schaal of verdeel de vegetarische pasta met paddestoelen over de borden. Garneer voor extra smaak royaal met Parmezaanse kaas en walnoten. Zin in een ander pasta recept? kijk hier dan even voor nog meer inspiratie.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr spaghetti
- 500 gr paddestoelenmix (bijvoorbeeld kastanje champignons, koningszwam, oesterzwam)
- 200 gr broccoli
- 1 ui
- 30 gr porcini (of gedroogde paddestoelen)
- 200 ml crème fraîche
- 50 gr walnoten
- 3 takjes basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- Parmezaanse kaas
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe de porcini in een kommetje, overgiet met kokend water en laat 10 minuten staan.
Hak de ui fijn en maak de paddestoelen schoon met een stukje vochtig keukenpapier. Snijd eventueel grote paddestoelen in stukken.
Verhit de 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de ui in 1-2 minuten goudbruin. Voeg de paddestoelen toe en bak ze in 3-4 minuten rondom bruin.
Snijd de broccoli in roosjes. Kook ondertussen de spaghetti in een pan met ruim gezouten water, voeg na 3 minuten de roosjes broccoli toe. Giet de pasta en broccoli af en laat even staan.
Laat de porcini uitlekken en schep samen met 2 eetlepels vocht door de paddestoelen. Roer de crème fraîche door de paddestoelen. Breng op smaak met zout en peper. Schep de pasta en broccoli er door en warm nog even 2 minuten mee.
Schep de pasta funghi op de borden. Verdeel de walnoten over de pasta. Haal de blaadjes van de basilicum en strooi over de borden. Garneer royaal met geraspte Parmezaanse kaas.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in