Apfelstrudel

Apfelstrudel met bladerdeeg

Heb je zin om iets te bakken, maar wil je niet iets ingewikkelds maken of er lang voor in de keuken hoeven staan? Maak dan deze apfelstrudel met bladerdeeg. Wist je dat apfelstrudel een Oostenrijks gebak is? Er zijn tal van apfelstrudel recepten te vinden, maar wij maken deze klassieker met een twist. Naast appels en rozijnen gebruiken we… Chinees vijfkruidenpoeder! Dat is een mix van kaneel, venkelzaad, steranijs, peperkorrels en kruidnagel. Het geeft een heerlijke unieke smaak en nog lekkerdere geur aan deze apfelstrudel met bladerdeeg. Je koopt het gewoon in de supermarkt. Wanneer je die Chines mix een beetje spannend vindt kun je in plaats van Chinese vijfkruidenpoeder natuurlijk kaneelpoeder gebruiken, dat vind iedereen lekker. Wij keurden hem in ieder geval helemaal goed! Garneer hem royaal met poedersuiker, geef er slagroom bij of een bolletje vanille-ijs! Zelf apfelstrudel maken is dus helemaal niet moeilijk.

Apfelstrudel
ingrediënt appels
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 -6 pers.

  • 1 rol bladerdeeg (koelvers)
  • 2 appels (bijvoorbeeld Jazz)
  • 1 el abrikozenjam
  • 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (of kaneelpoeder)
  • 60 gr blanke rozijnen
  • 1 ei (middelgroot )

lekker met

  • poedersuiker, slagroom of vanille ijs

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakblik met bakpapier.

  2. Snijd het klokhuis uit de appels, snijd ze in parten en daarna in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Doe de appelblokjes in een mengkom. Voeg de rozijnen, het vijfkruidenpoeder en de abrikozenjam er bij en schep goed door elkaar.

  3. Haal de rol bladerdeeg uit de verpakking. Snijd het deeg in een lap van 20 x 20 centimeter. Leg de deeglap op het bakpapier. Schep de vulling op de helft van het bladerdeeg. Laat de randjes vrij zodat het bladerdeeg goed vast kan plakken. Vouw de andere helft over het bladerdeeg en druk alle randjes goed aan. Snijd met een scherp mesje om de centimeter het bladerdeeg in (over de breedte) zodat er een streepjespatroon in de bovenkant van het bladerdeeg ontstaat.

  4. Klop het ei los en bestrijk de apfelstrudel op de boven en zijkanten met het ei, zodat de strudel extra mooi gaat glanzen. Zet de apfelstrudel 20 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is. Haal uit de oven en bestrooi met poedersuiker.

Apfelstrudel
ingrediënt appels

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (210 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Familie recepten Kinderrecepten Makkelijke recepten Snelle recepten Appel Bladerdeeg Hollandse recepten Kerst Herfst recepten Winter recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in