Apfelstrudel met bladerdeeg
Heb je zin om iets te bakken, maar wil je niet iets ingewikkelds maken of er lang voor in de keuken hoeven staan? Maak dan deze apfelstrudel met bladerdeeg. Wist je dat apfelstrudel een Oostenrijks gebak is? Er zijn tal van apfelstrudel recepten te vinden, maar wij maken deze klassieker met een twist. Naast appels en rozijnen gebruiken we… Chinees vijfkruidenpoeder! Dat is een mix van kaneel, venkelzaad, steranijs, peperkorrels en kruidnagel. Het geeft een heerlijke unieke smaak en nog lekkerdere geur aan deze apfelstrudel met bladerdeeg. Je koopt het gewoon in de supermarkt. Wanneer je die Chines mix een beetje spannend vindt kun je in plaats van Chinese vijfkruidenpoeder natuurlijk kaneelpoeder gebruiken, dat vind iedereen lekker. Wij keurden hem in ieder geval helemaal goed! Garneer hem royaal met poedersuiker, geef er slagroom bij of een bolletje vanille-ijs! Zelf apfelstrudel maken is dus helemaal niet moeilijk.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 -6 pers.
- 1 rol bladerdeeg (koelvers)
- 2 appels (bijvoorbeeld Jazz)
- 1 el abrikozenjam
- 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (of kaneelpoeder)
- 60 gr blanke rozijnen
- 1 ei (middelgroot )
lekker met
- poedersuiker, slagroom of vanille ijs
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakblik met bakpapier.
Snijd het klokhuis uit de appels, snijd ze in parten en daarna in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Doe de appelblokjes in een mengkom. Voeg de rozijnen, het vijfkruidenpoeder en de abrikozenjam er bij en schep goed door elkaar.
Haal de rol bladerdeeg uit de verpakking. Snijd het deeg in een lap van 20 x 20 centimeter. Leg de deeglap op het bakpapier. Schep de vulling op de helft van het bladerdeeg. Laat de randjes vrij zodat het bladerdeeg goed vast kan plakken. Vouw de andere helft over het bladerdeeg en druk alle randjes goed aan. Snijd met een scherp mesje om de centimeter het bladerdeeg in (over de breedte) zodat er een streepjespatroon in de bovenkant van het bladerdeeg ontstaat.
Klop het ei los en bestrijk de apfelstrudel op de boven en zijkanten met het ei, zodat de strudel extra mooi gaat glanzen. Zet de apfelstrudel 20 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is. Haal uit de oven en bestrooi met poedersuiker.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in