Pompoensalade

Herfstsalade met pompoen

Zoek je nog een gezonder kerstrecept? Dan is deze herfstsalade met pompoen en peer echt een aanrader. Eenvoudig maar toch feestelijk! Deze salade maak je met pompoen die je in de oven roostert. Dat kun je op verschillende manieren doen. Je kunt de pompoen eerst schillen en dan in parten snijden, je kunt de pompoen in parten snijden en na het roosteren het pompoenvlees eruit snijden of je kookt pompoenblokjes en roostert die in de oven. Gebruik je een flespompoen? Dan kun je de schil zelfs gewoon eten. Pompoen krijgt een hele lekkere zoete smaak wanneer je hem in de oven hebt geroosterd,  samen met granaatappel en spinazie heb je een hele lekkere combinatie!

Pompoensalade
Herfstsalade

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 pompoen
  • 2 peren
  • 100 gr baby bladspinazie
  • 50 gr granaatappelpitjes
  • 80 gr noten (hazel-, pistache- en walnoten)
  • 200 gr zoete pompoenhummus
  • 3 el honing
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes basilicum (blaadjes)
  • (Chili)peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden hetelucht.

  2. Halveer de pompoen, snijd in parten van 2-3 centimeter dik. Verwijder de schil, de pitten en het harige gedeelte. Leg de pompoenparten op een bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie en chilipeper. Zet de bakplaat 30 minuten in de oven tot de pompoenparten zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in mooie plakjes.

  4. Meng de honing met de witte wijnazijn en breng op smaak met zout en peper. Doe de spinazie in een mengkom en schenk de honingdressing er bij, hussel goed om zodat alle blaadjes bedekt zijn met de dressing.

  5. Verdeel de pompoenhummus over de schaal (of borden). Leg de pompoenparten er op, verdeel de spinazieblaadjes er over. Leg de plakjes peer er bij. Rooster de noten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Hak ze grof en strooi ze over de salade. Garneer de salade met de granaatappelpitjes en blaadjes basilicum.

Pompoensalade
Pompoensalade

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.9 (11 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in