Zoete aardappel uit de oven
Vandaag een lekker vegetarisch recept voor geroosterde zoete aardappel uit de oven met een tahini-pindasaus. Wij zijn dol op aardappeltjes uit de oven en het is heel gemakkelijk om te maken. Of het nou krieltjes zijn, geplette voorgekookte aardappels, mooie wedges of zoete aardappels. Allemaal even lekker! Om deze oven aardappeltjes extra lekkerder te maken hebben we ze gemengd met wat garam masala en olijfolie. Daarmee worden ze naast lekker zoet van de het roosteren ook nog eens heel kruidig en ruikt het heerlijk in huis. In het kruidenmengsel garam masala zit namelijk kaneel! Yum!
Zoete aardappel uit de oven
Natuurlijk kost het eventjes tijd om de aardappels lekker knapperig te krijgen maar de truc is om de oven lekker hoog te zetten. Je moet er dan wel bij blijven hoor, of tenminste af en toe kijken hoe het er mee gaat, je kunt niet even in bad gaan liggen zeg maar, maar de temperatuur genoemd in onderstaand recept is behoorlijk safe. Check na 20 minuutjes even of jij ze op deze manier al lekker vindt.
Wil je er meer een salade van maken? Voeg dan wat couscous toe en hussel alles door elkaar.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg zoete aardappels
- 300 gr sperziebonen
- 240 gr pindasaus
- 6 el tahinipasta
- 1 el garam masala
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht).
Boen de zoete aardappels goed schoon, snijd ze doormidden en daarna nog een keer door de helft zodat er parten ontstaan. Doe 2 el olijfolie in een kommetje en meng de garam masala door de olie. Breng op smaak met peper en zout. Hussel de garam masala-olie door de zoete aardappelparten en leg ze in een braadslede. Doe dat in een enkele laag (dus niet op elkaar) zodat de aardappels voldoende ruimte hebben om mooi bruin te bakken (wanneer je ze op elkaar legt kook je ze eerder, dan dat je ze bakt). Zet de zoete aardappels 30 minuten in de oven en schud ze af en toe om. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Meng de tahinipasta door de pindasaus en zet even apart.
Kook ondertussen de boontjes in 4-6 minuten in ruim gezouten water tot ze beetgaar.
Haal de zoete aardappels uit de oven, leg ze op een mooie schaal of verdeel ze over de borden. Serveer met de haricots verts en pinda tahinisaus. Serveer er eventueel couscous bij om er een maaltijdsalade van te maken.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in