Gezonde snack van rijstwafel en tutti frutti
Opzoek naar een lekker en gezonde snack? Maak dan eens deze granola snack van rijstwafel en tutti frutti! Het is ongelooflijk makkelijk om te maken en net als gewone granola doet de oven al het werk. Wij gebruikten gewone rijstwafels zonder smaakje, maar je zou ook de rijstwafels met extra zeezout kunnen gebruiken. Tijdens het testen kwamen we er achter dat het heel belangrijk is om bakpapier te gebruiken op de bakplaat. Anders blijven de rijstwafelkruimels aan de bakplaat vastplakken. Wanneer je granola van noten maakt kun je ze gemakkelijk los husselen maar bij rijstwafels lukt dat niet goed. Onze tip: gebruik bakpapier. Verder kun je zelf je favoriete noten of gedroogd fruit toevoegen om er je eigen signature granola snack van te maken!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 6 rijstwafels
- 140 gr tutti frutti
- 125 gr noten (hazel- en pecannoten)
- 4 el havermout
- 4 el honing
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160 graden (electrisch), 140 graden (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verkruimel de rijstwafels in stukjes van ongeveer 1,5 centimeter boven een mengkom. Snijd de tutti frutti in kleine stukjes en doe ze bij de rijstwafelstukjes. Hak de noten grof en meng ze door alle ingrediënten in de mengkom. Voeg de honing toe en schep alles goed door.
Verdeel het rijstwafel mengsel over de bakplaat zodat alles in een enkele laag ligt. Bak de granola in 20 minuten goudbruin, haal uit de oven en laat 10 minuten op de bakplaat afkoelen. Bewaar de snack granola in een pot of luchtdicht doosje en eet als tussendoortje of over je ontbijtje in de ochtend.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.