Preisoep met pesto toast
Deze preisoep met pesto toast is supersnel klaar en zit ook nog eens bomvol groente. Precies wat we nodig hebben, om zo gezond het nieuwe jaar te starten. Er gaat niet alleen prei in, maar ook nog courgette. Veel vitamines dus! Samen met een broodje pesto is je maaltijd compleet naast je kommetje soep. Het idee is heel simpel, besmeer je broodjes met pesto en rooster deze in de oven. Je krijgt dan een soort crostini met pesto. In de soep zelf zit ook pesto en dat geeft lekker veel smaak. We hebben dit recept niet zelf bedacht, het is een balansrecept van HelloFresh. Yes je kan ook volop gezonde recepten bestellen in je wekelijkse box. Handig!
Lekker gezonde preisoep
Iedere week kan je kiezen uit 20 recepten (vega, vis en vlees) en die krijg je dan helemaal afgewogen (lekker no waste) thuisbezorgd. Je kan zelf kiezen of je bourgondisch wilt eten of juist gezond met veel groente. Daarvoor hebben ze balansrecepten die supersnel klaar zijn, maar wel vers en bomvol groente. Ideaal voor drukke gezinnen. Ook het aantal maaltijden en het aantal personen kan je per week wijzigen. En komt het een weekje niet uit? Dan pauzeer je het gewoon. Dat gaat heel gemakkelijk in de HelloFresh app.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 1 grote prei
- 1 courgette
- 2 teentjes knoflook
- 1 ltr (kippen)bouillon
- 100 gr zure room
- 2 el pesto
- Takje verse dille
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met pesto bruschetta
- 4 harde broodjes
- 100 gr pesto
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de helft van de broodjes in plakken en besmeer ze met pesto. De andere helft scheur je in stukken, besprenkel je met olijfolie en wat peper en zout. Leg de broodjes en de croutons op een bakplaat en bak ze in 8 minuten krokant.
Snijd de prei in ringen en de courgette in stukjes en was deze. Hak de knoflook fijn en fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg de prei en courgette toe en bak mee.
Voeg de bouillon toe en laat de soep zo’n 10 minuten koken. Pureer de preisoep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper, zout en 2 el pesto.
Verdeel de preisoep over de borden. Garneer met een lepel zure room, wat vers gehakte dille en de croutons. Serveer met de pesto toast.
Dit bericht is in samenwerking met HelloFresh.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.