Preisoep met pesto toast
Deze preisoep met pesto toast is supersnel klaar en zit ook nog eens bomvol groente. Precies wat we nodig hebben, om zo gezond het nieuwe jaar te starten. Er gaat niet alleen prei in, maar ook nog courgette. Veel vitamines dus! Samen met een broodje pesto is je maaltijd compleet naast je kommetje soep. Het idee is heel simpel, besmeer je broodjes met pesto en rooster deze in de oven. Je krijgt dan een soort crostini met pesto. In de soep zelf zit ook pesto en dat geeft lekker veel smaak.
Zo maak je deze gezonde preisoep nog lekkerder
Voor een extra crunch serveer je deze soep met de krokante croutons; je kunt deze pesto bruschetta’s lekker dippen in de soep. Als je nog wat extra groenten in huis hebt, bijvoorbeeld spinazie of wortel, kun je die makkelijk mee laten pruttelen en pureren voor een extra vitaminenboost.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 grote prei
- 1 courgette
- 2 teentjes knoflook
- 1 ltr (kippen)bouillon
- 100 gr zure room
- 2 el pesto
- Takje verse dille
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met pesto bruschetta
- 4 harde broodjes
- 100 gr pesto
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de helft van de broodjes in plakken en besmeer ze met pesto. De andere helft scheur je in stukken, besprenkel je met olijfolie en wat peper en zout. Leg de broodjes en de croutons op een bakplaat en bak ze in 8 minuten krokant.
Snijd de prei in ringen en de courgette in stukjes en was deze. Hak de knoflook fijn en fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg de prei en courgette toe en bak mee.
Voeg de bouillon toe en laat de soep zo’n 10 minuten koken. Pureer de preisoep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper, zout en 2 el pesto.
Verdeel de preisoep over de borden. Garneer met een lepel zure room, wat vers gehakte dille en de croutons. Serveer met de pesto toast.
Variatietips
Geen fan van dille? Vervang het door verse basilicum of peterselie. Liever een pittigere versie? Voeg dan een snufje chilivlokken toe tijdens het bakken van de knoflook. Heb je een vegetarische bouillon in huis? Die kan je ook perfect gebruiken in plaats van kippenbouillon.
Bewaartip
De soep kun je gemakkelijk 2-3 dagen bewaren in de koelkast. Verwarm hem rustig op en serveer met vers geroosterde croutons voor de lekkerste smaak.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in