shakshuka recept

Shakshuka

Shakshuka (spreek uit als sjak-sjoe-ka) is een Midden Oosters gerecht van gepocheerde eieren in tomatensaus met groente. Meestal wordt deze groentestoof gemaakt met paprika, aubergine en tomaat, maar het leuke is dat je er volop mee kan variëren. Ik maak hem het liefst vegetarisch, maar je kan ook gehakt toevoegen of merguez (kruidige worstjes). Het is hier bekend geworden door onze grote vriend Ottolenghi en inmiddels vind je het in heel veel restaurantjes op de kaart. Officieel is het een ontbijtrecept, maar je kan het ook eten als lunch en zelfs als avondeten.?

Shakshuka recept met pita

Dip er een lekker pitabroodje in en klaar is je gezonde maaltijd. Dit shakshuka recept is heel voedzaam door de witte cannelinibonen en paprika. Maar je zou ook courgette, spinazie, pompoen of eigenlijk bijna iedere groente wel kunnen toevoegen. Probeer het maar eens.

ingredient ei
shakshuka recept
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 2 - 4

  • 2 rode paprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr cannellinibonen (uit blik)
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 0,5 rode peper
  • 4 eieren
  • 40 gr feta
  • 1 tl komijn
  • 1 tl oregano
  • 3 takjes verse peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

  • Pitabrood
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

  2. Snijd de paprika’s in dunne reepjes en bak deze mee totdat ze iets zacht geworden zijn. Voeg de komijn en oregano toe en verhit dit kort.

  3. Spoel de cannelinibonen af en laat uitlekken. Voeg deze samen met de tomatenblokjes bij de paprika. Roer even om.

  4. Maak 4 kuiltjes in het pannetje en breek in ieder kuiltje een ei. Zet de deksel op de pan en pocheer de eieren in 5 minuten gaar.

  5. Breng de shakshuka verder op smaak met peper en zout. Garneer met feta en versgehakte peterselie. Serveer met pitabrood.

vegetarische shakshuka
vegetarische shakshuka

Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original, lees mijn disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (35 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.