
Vegetarische shakshuka
Shakshuka (spreek uit als sjak-sjoe-ka) is een Midden Oosters gerecht van gepocheerde eieren in tomatensaus met groente. Meestal wordt het gemaakt met paprika, aubergine en tomaat, maar het leuke is dat je er volop mee kan variëren. Ik maak hem het liefst vegetarisch, maar je kan ook gehakt toevoegen of merguez (kruidige worstjes). Het is hier bekend geworden door onze grote vriend Ottolenghi en inmiddels vind je het in heel veel restaurantjes op de kaart. Officieel is het een ontbijtrecept, maar je kan het ook eten als lunch en zelfs als avondeten. Dip er een lekker pitabroodje in en klaar is je gezonde maaltijd. Ik heb deze vegetarische shakshuka heel voedzaam gemaak met witte cannelinibonen en paprika. Maar je zou ook courgette, spinazie, pompoen of eigenlijk bijna iedere groente wel kunnen toevoegen. Probeer het maar eens. Ook dol op de Midden Oosterse keuken?



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 2 - 4
- 2 rode paprika's
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gr cannellinibonen (uit blik)
- 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 0,5 rode peper
- 4 eieren
- 40 gr feta
- 1 tl komijn
- 1 tl oregano
- 3 takjes verse peterselie
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- Pitabrood
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Snijd de paprika’s in dunne reepjes en bak deze mee totdat ze iets zacht geworden zijn. Voeg de komijn en oregano toe en verhit dit kort.
Spoel de cannelinibonen af en laat uitlekken. Voeg deze samen met de tomatenblokjes bij de paprika. Roer even om.
Maak 4 kuiltjes in het pannetje en breek in ieder kuiltje een ei. Zet de deksel op de pan en pocheer de eieren in 5 minuten gaar.
Breng de vegetarische shakshuka verder op smaak met peper en zout. Garneer met feta en versgehakte peterselie. Serveer met pitabrood.


Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original, lees mijn disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan