Roti kip

Roti kip masala met zoete aardappel

Deze  roti kip maak je lekker snel met zoete aardappels in plaats van met gewone aardappels. Een hele lekkere twist vinden wij. Roti kennen wij van Surinaamse gerechten, het is een rond platbrood, roti vellen noemen ze het. In Suriname eten ze roti met masala saus, gekookte aardappelen en kousenband. Het brood gebruik je als een lepel. Roti kun je kopen in bij de meeste supermarkten of bij een toko. Dit recept is niet traditioneel Surinaams, want wij gebruiken sperziebonen en voegen kokosmelk toe (officieel is dit bouillon). Gebruik wel echt de Surinaamse masala, je hebt ook Garam massala maar deze wordt in de Indiase keuken gebruikt.  De zoete aardappels snijd je in blokjes en bak je met wat zonnebloemolie in een koekenpan. Ook lekker om bij de roti kip te serveren is een pittige pindasaus, wil je het hele gerecht wat pittiger maken bestrooi dan alles met wat chilivlokken.

ingrediënten zoete aardappel
Roti kip
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr kippendijfilets
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gr zoete aardappel
  • 400 gr sperziebonen (of kousenband)
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el Surinaamse masala
  • 8 roti vellen
  • Chilipeper en zout
  • Zonnebloemolie

Lekker met

  • Pindasaus
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets zonnebloemolie.

  2. Dep de kippendijfilets droog met een stukje keukenpapier en bestrooi ze met zout. Voeg dit bij de uien bak de kippendijfilets  rondom bruin.

  3. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes van 1,5 centimeter. Voeg dit bij de kip en bak mee.

  4. Voeg de tomatenpuree en de masala toe en bak dit kort mee. Voeg de kokosmelk en 50 militer water toe, meng door elkaar en leg de sperziebonen er tussen. Doe een deksel op de pan en laat de rot kip in 15 minuten gaar stoven. Breng op smaak met chilipeper en zout.

  5. Verwarm ondertussen de roti vellen en de pindasaus (wanneer je die erbij serveert) zoals aangegeven op de verpakking.

  6. Serveer de roti met de currysaus en eventueel een lepel pindasaus als je dat lekker vindt.

ingrediënten zoete aardappel
Roti kip

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (12 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.