Groentepizza met gegrilde aubergine
Pizza is echt mijn lievelingseten! Vers deeg, lekker beleg en uiteraard kaas. I love it! Het liefst laat ik iedere week een bezorg brommertje thuiskomen. Maar het kan ook een stukje gezonder. Mijn regels om in balans te blijven zijn; doordeweeks gezond en in het weekend laat ik de teugels wat meer vieren. Maar sinds ik de groentepizza van Magioni heb ontdekt, eten we ook geregeld doordeweeks een pizza. Deze courgettepizza met gegrilde aubergine en hummus is lekker, guiltfree en bevat veel groente. En Merlijn vindt het ook heel lekker, dubbele win dus.
Ik heb de Magioni pizzabodems standaard in huis. Met een handvol verse ingrediënten zet je heel snel een lekker pizzaatje op tafel.
Stuk gezonder
In de bodem zit 34% groente verwerkt en dat proef je niet. Het smaakt gewoon net zoals de guilty variant. Je hebt een bloemkool-, courgette- en een paprikabodem. De bodem is één, maar het beleg bepaalt natuurlijk hoe gezond of ongezond je het maakt. In dit geval voeg ik hummus, gegrilde aubergine en een klein beetje feta toe. Superlekker en veel minder vet dan bijvoorbeeld een vierkazen pizza. En veel meer gezonde voedingsstoffen dus. Ik heb de Magioni pizzabodems standaard in huis. Meestal in de koelkast (ze zijn wel een paar dagen goed te houden), maar ook altijd in de vriezer. Met een handvol verse ingrediënten zet je heel snel een lekker pizzaatje op tafel. En als ik helemaal geen zin heb om moeite te doen, koop ik de kant en klare variant, de Peppr’oni power met vega peperoni is echt heerlijk!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 2 personen
- 2 x courgette pizzabodem (Magioni)
- 1 aubergine
- 2 el hummus
- 40 gr feta
- 30 gr granaatappel
- Takje verse munt
- 1 tl za'atar
- Knoflookolie (olijfolie met gehakte knoflook)
- Peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op de pizzastand of op 220 graden (boven- onderwarmte). Bak de courgettepizza gedurende 2 minuten voor. Haal hem dan uit de oven.
Snijd de aubergine in dunne plakjes. Dit gaat het makkelijkste met een mandoline. Verhit een grillpan of contactgrill. Breng de knoflookolie op smaak met de za’atar en wat peper en zout. Bestrijk de aubergine met de olie en grill ze aan weerszijden goudbruin.
Verdeel de hummus over de courgette bodems. Leg de plakjes gegrilde aubergine er bovenop. Verkuimel de feta over de groentepizza.
Bak de pizza’s op een bakplaat in ongeveer 8 – 10 minuten goudbruin.
Garneer de courgettepizza met de granaatappel en wat verse munt.
De Magioni pizza’s en pizzabodems vind je in het versvak van de supermarkt.
Dit bericht is in samenwerking met Magioni, lees mijn disclaimer.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.