Sandwich koekjes met crème
Vandaag een leuk bakrecept voor dubbele koekjes met crème ertussen, ook wel sandwich koekjes genoemd. Botercrème kun je op meerdere manieren maken, ik heb hier even de heel gemakkelijke manier gebruikt: boter luchtig kloppen en met poedersuiker mengen. Maar wanneer je iets meer tijd hebt is het maken van botercrème op deze manier misschien nog wel lekkerder. Je maakt dan botercrème met meringue. De crème wordt er luchtiger van en daarmee nog lekkerder. Het maken van de crème op die manier is ook iets meer werk, bekijk zelf wat je leuk vindt om te doen en waar je tijd voor wilt maken!
De koekjes
Het deeg voor de sandwich koekjes is heel sticky, laat het dus echt even goed rusten in de koelkast. Wanneer je dit niet doet is het min of meer onhandelbaar. Maar eenmaal in de koelkast laten rusten kun je het deeg prima uitrollen en in rechthoekjes snijden. Of welke vorm je ook wilt. Je kunt ze ook uitsteken met een ronde steker, of leuk iets met karteltjes. Wanneer je een kartelschaar hebt kun je ze ook uitknippen met de kartelschaar dat geeft ook een heel leuk effect. Ben benieuwd wat jij er van maakt!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor het koekjesdeeg (8-12st.)
- 250 gr bloem
- 0,5 ei
- 0,25 tl zout
- 185 gr roomboter
- 125 gr witte basterdsuiker
- 1 tl vanille extract
Ingrediënten botercrème
- 300 gr boter
- 4 el aardbeienjam
- 6 aardbeien
- 100 gr witte basterdsuiker
Scherm aanhouden tijdens het koken
Begin met de sandwich koekjes, meng hiervoor alle ingrediënten voor het deeg door elkaar en kneed ze tot een samenhangend deeg. Leg het koekjesdeeg 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch) / 160 graden (hetelucht).
Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad tot een dikte van ca 5 mm. Snijd in rechthoekjes van ca 5 x 6 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor genoeg tussenruimte zodat de koekjes straks niet aan elkaar plakken. Bak de koekjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze kort afkoelen, leg ze daarna op een taartrooster om verder af te koelen.
Maak de botercrème. Klop de boter met een mixer of keukenmachine luchtig, tot ze bijna wit van kleur is. Voeg de aardbeienjam en suiker erbij en klop opnieuw goed door elkaar. Snijd de aardbeien in stukjes en roer ze door de crème.
Smeer de botercrème op 1 kant van de koekjes en druk het volgende koekje er bovenop – zodat je een sandwich krijgt. Maak zo alle koekjes.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in