Larb salade

Aziatische salade

Aziatische salade maken? Dan is deze heerlijke salade met pittig gehakt, heerlijke zoetige dressing en knapperige kruiden en groenten iets voor jou. Officieel is dit een larb salade, het onofficiële nationale gerecht van Laos. Maar het wordt ook gegeten in Thailand en Vietnam. Wij hebben er wel een eigen twist aan gegeven natuurlijk.

Aziatische dressing

Voor deze Aziatische salade maken we zelf een dressing. We maken hierbij gebruik van een soto specerijenmix. Die kun je in de supermarkt kopen. De mix bestaat uit kaffir limoenblad, kokos, knoflook, gember, sereh, korianderzaad, komijnzaad en kurkuma. Een hele lijst dus. En met de mix scheelt dat toch weer een kleine 10-tal aan ingrediënten. De mix mengen we met gembersiroop en vissaus en zo maak je een heerlijke Aziatische dressing.

Larb salade
Larb salade
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr gemengd gehakt
  • 2 kropjes romaine slakropjes
  • 6-7 snack komkommer
  • 3-4 bosuien
  • 1 winterwortel / of julienne gesneden wortel
  • 400 quinoa
  • 4 tl vissaus
  • 2+2 tl soto specerijenmix
  • 4 el gembersiroop
  • 4 takjes koriander
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking (10 minuten in ruim kokend water met zout). Giet af en laat afkoelen.

  2. Bak het gehakt in een droge koekenpan, schep 2 tl soto specerijenmix door het gehakt en bak het goudbruin. Breng verder op smaak met zout en peper. Haal uit de pan en laat afkoelen en meng daarna door de quinoa.

  3. Maak de dressing door de gembersiroop en vissaus in een kommetje te doen en roer er 2 tl van de soto specerijenmix doorheen. Schenk de dressing over het quinoa- en gehaktmengsel, schep goed door zodat de dressing gelijkmatig verdeeld is.

  4. Snijd de snackkomkommertjes in plakjes (je kunt ze in korte of lange plakjes snijden) en de bosui in ringetjes en de wortel in hele dunne reepjes. Haal de slablaadjes los van de kropjes romaine sla.

  5. Leg de slablaadjes los op de borden. Je kunt er de Aziatische salade mee opscheppen, ze zijn bedoelt als een lepel/wrapje. Je kunt de Aziatische salade helemaal door elkaar mengen: gehakt- quinoamengsel, komkommer, julienne wortel en garneren met de bosui en grof gehakte korianderblaadjes. Of je legt alle ingrediënten op het bord zonder door elkaar te mengen en serveer meer als een bowl.

Larb salade
Larb salade

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.