
Aziatische salade
Aziatische salade maken? Dan is deze heerlijke salade met pittig gehakt, heerlijke zoetige dressing en knapperige kruiden en groenten iets voor jou. Officieel is dit een larb salade, het onofficiële nationale gerecht van Laos. Maar het wordt ook gegeten in Thailand en Vietnam. Wij hebben er wel een eigen twist aan gegeven natuurlijk.
Aziatische dressing
Voor deze Aziatische salade maken we zelf een dressing. We maken hierbij gebruik van een soto specerijenmix. Die kun je in de supermarkt kopen. De mix bestaat uit kaffir limoenblad, kokos, knoflook, gember, sereh, korianderzaad, komijnzaad en kurkuma. Een hele lijst dus. En met de mix scheelt dat toch weer een kleine 10-tal aan ingrediënten. De mix mengen we met gembersiroop en vissaus en zo maak je een heerlijke Aziatische dressing.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 500 gr gemengd gehakt
- 2 kropjes romaine slakropjes
- 6-7 snack komkommer
- 3-4 bosuien
- 1 winterwortel / of julienne gesneden wortel
- 400 quinoa
- 4 tl vissaus
- 2+2 tl soto specerijenmix
- 4 el gembersiroop
- 4 takjes koriander
- Peper en zout
Zo maak je het
Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking (10 minuten in ruim kokend water met zout). Giet af en laat afkoelen.
Bak het gehakt in een droge koekenpan, schep 2 tl soto specerijenmix door het gehakt en bak het goudbruin. Breng verder op smaak met zout en peper. Haal uit de pan en laat afkoelen en meng daarna door de quinoa.
Maak de dressing door de gembersiroop en vissaus in een kommetje te doen en roer er 2 tl van de soto specerijenmix doorheen. Schenk de dressing over het quinoa- en gehaktmengsel, schep goed door zodat de dressing gelijkmatig verdeeld is.
Snijd de snackkomkommertjes in plakjes (je kunt ze in korte of lange plakjes snijden) en de bosui in ringetjes en de wortel in hele dunne reepjes. Haal de slablaadjes los van de kropjes romaine sla.
Leg de slablaadjes los op de borden. Je kunt er de Aziatische salade mee opscheppen, ze zijn bedoelt als een lepel/wrapje. Je kunt de Aziatische salade helemaal door elkaar mengen: gehakt- quinoamengsel, komkommer, julienne wortel en garneren met de bosui en grof gehakte korianderblaadjes. Of je legt alle ingrediënten op het bord zonder door elkaar te mengen en serveer meer als een bowl.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan