Menu

Groentepizza met gegrilde aubergine

Pizza is echt mijn lievelingseten! Vers deeg, lekker beleg en uiteraard kaas. I love it! Het liefst laat ik iedere week een bezorg brommertje thuiskomen. Maar het kan ook een stukje gezonder. Mijn regels om in balans te blijven zijn; doordeweeks gezond en in het weekend laat ik de teugels wat meer vieren. Maar sinds ik de groentepizza van Magioni heb ontdekt, eten we ook geregeld doordeweeks een pizza. Deze courgettepizza met gegrilde aubergine en hummus is lekker, guiltfree en bevat veel groente. En Merlijn vindt het ook heel lekker, dubbele win dus.

Ik heb de Magioni pizzabodems standaard in huis. Met een handvol verse ingrediënten zet je heel snel een lekker pizzaatje op tafel.

Stuk gezonder

In de bodem zit 34% groente verwerkt en dat proef je niet. Het smaakt gewoon net zoals de guilty variant. Je hebt een bloemkool-, courgette- en een paprikabodem. De bodem is één, maar het beleg bepaalt natuurlijk hoe gezond of ongezond je het maakt. In dit geval voeg ik hummus, gegrilde aubergine en een klein beetje feta toe. Superlekker en veel minder vet dan bijvoorbeeld een vierkazen pizza. En veel meer gezonde voedingsstoffen dus. Ik heb de Magioni pizzabodems standaard in huis. Meestal in de koelkast (ze zijn wel een paar dagen goed te houden), maar ook altijd in de vriezer. Met een handvol verse ingrediënten zet je heel snel een lekker pizzaatje op tafel. En als ik helemaal geen zin heb om moeite te doen, koop ik de kant en klare variant, de Peppr’oni power met vega peperoni is echt heerlijk!

 

2 personen

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 x courgette pizzabodem (Magioni)
  • 1 aubergine
  • 2 el hummus
  • 40 gr feta
  • 30 gr granaatappel
  • Takje verse munt
  • 1 tl za'atar
  • Knoflookolie (olijfolie met gehakte knoflook)
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op de pizzastand of op 220 graden (boven- onderwarmte). Bak de courgettepizza gedurende 2 minuten voor. Haal hem dan uit de oven.

  2. Snijd de aubergine in dunne plakjes. Dit gaat het makkelijkste met een mandoline. Verhit een grillpan of contactgrill. Breng de knoflookolie op smaak met de za’atar en wat peper en zout. Bestrijk de aubergine met de olie en grill ze aan weerszijden goudbruin.

  3. Verdeel de hummus over de courgette bodems. Leg de plakjes gegrilde aubergine er bovenop. Verkuimel de feta over de groentepizza.

  4. Bak de pizza’s op een bakplaat in ongeveer 8 – 10 minuten goudbruin.

  5. Garneer de courgettepizza met de granaatappel en wat verse munt.

De Magioni pizza’s en pizzabodems vind je in het versvak van de supermarkt.

Dit bericht is in samenwerking met Magioni, lees mijn disclaimer.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST