Noodles met sticky saus, spinazie en bosui
Mijn top top top recept uit de Aziatische keuken is toch wel de sticky saus. Het maakt werkelijk alles lekker! Het is ook niet zo gek, het heeft de perfecte balans tussen zoet en zout. En daar ben ik gek op. Omdat dit recept vegetarisch is heb ik er naast spinazie en knapperige bosui ook tempeh in verwerkt. Tempeh smaakt, vind ik dan, werkelijk nergens naar. Een extra uitdaging dus om dit ingrediënt heel smaakvol te maken en hoe kan dat beter dan met deze sticky saus? De saus bestaat uit sweet chilisaus, sojasaus en suiker. Voeg daar fijngehakte pittige gember en een teentje knoflook aan toe en je hebt een heerlijke marinade voor de tempeh.
Lekker met spinazie en razendsnel klaar!
Omdat ik spinazie in dit recept heb gebruikt ben je razendsnel klaar. Het leent zich echt perfect voor een snelle warme maaltijd (misschien zelfs als lunch) of na het sporten! Of wanneer je een keertje geen zin hebt om te koken. De spinazie is klaar wanneer het geslonken is en dat gebeurd al in een paar minuten. Wanneer je iets meer tijd hebt kun je ook broccoli of bimi koken en daarna in de pan samen met de sticky saus wokken. De tempeh kun je in plakjes, reepjes of stukjes snijden en rondom in de sticky saus bakken. Kook de noedels. Hak tot slot de bosui nog even fijn en serveer je noedels met sesamzaadjes.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr noedels
- 250 gr tempeh
- 400 gr spinazie
- 3-4 st bosui
- 1 cm gember
- 1 teen knoflook
- 2 el sojasaus
- 1,5 el licht bruine basterdsuiker
- 2 el sweet chilisaus
- 1 el sesamzaadjes
- 0,5 el zonnebloemolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Begin met het maken van de sticky saus. Hak de knoflook en gember fijn. Doe de sojasaus, sweet chilisaus, gember en knoflook in een kommetje. Voeg de basterd suiker toe en roer goed door.
Kook de noedels volgens de verpakking.
Snijd de tempeh in plakjes. Bak ze een koekenpan in wat olie goudbruin. Voeg de helft van de sticky saus toe en bak nog eens 2-3 minuten tot de saus gaat karameliseren en aan de plakjes tempeh blijft hangen. Haal uit de pan en zet even apart. Doe de spinazie in de pan en laat slinken. Schep de noedels er doorheen. Voeg de rest van de saus toe en meng door elkaar.
Doe de noedels in de kommen, verdeel de tempeh er over. Hak de bosui in dunne ringetjes en strooi over de noedels. Garneer met nog wat sesamzaadjes.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in