Noedels met sticky saus

Noodles met sticky saus, spinazie en bosui

Mijn top top top recept uit de Aziatische keuken is toch wel de sticky saus. Het maakt werkelijk alles lekker! Het is ook niet zo gek, het heeft de perfecte balans tussen zoet en zout. En daar ben ik gek op. Omdat dit recept vegetarisch is heb ik er naast spinazie en knapperige bosui ook tempeh in verwerkt. Tempeh smaakt, vind ik dan, werkelijk nergens naar. Een extra uitdaging dus om dit ingrediënt heel smaakvol te maken en hoe kan dat beter dan met deze sticky saus? De saus bestaat uit sweet chilisaus, sojasaus en suiker. Voeg daar fijngehakte pittige gember en een teentje knoflook aan toe en je hebt een heerlijke marinade voor de tempeh.

Lekker met spinazie en razendsnel klaar!

Omdat ik spinazie in dit recept heb gebruikt ben je razendsnel klaar. Het leent zich echt perfect voor een snelle warme maaltijd (misschien zelfs als lunch) of na het sporten! Of wanneer je een keertje geen zin hebt om te koken.  De spinazie is klaar wanneer het geslonken is en dat gebeurd al in een paar minuten. Wanneer je iets meer tijd hebt kun je ook broccoli of bimi koken en daarna in de pan samen met de sticky saus wokken. De tempeh kun je in plakjes, reepjes of stukjes snijden en rondom in de sticky saus bakken. Kook de noedels. Hak tot slot de bosui nog even fijn en serveer je noedels met sesamzaadjes.

Sticky saus
Noedels met sticky saus
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr noedels
  • 250 gr tempeh
  • 400 gr spinazie
  • 3-4 st bosui
  • 1 cm gember
  • 1 teen knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 1,5 el licht bruine basterdsuiker
  • 2 el sweet chilisaus
  • 1 el sesamzaadjes
  • 0,5 el zonnebloemolie

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de sticky saus. Hak de knoflook en gember fijn. Doe de sojasaus, sweet chilisaus, gember en knoflook in een kommetje. Voeg de basterd suiker toe en roer goed door.

  2. Kook de noedels volgens de verpakking.

  3. Snijd de tempeh in plakjes. Bak ze een koekenpan in wat olie goudbruin. Voeg de helft van de  sticky saus toe en bak nog eens 2-3 minuten tot de saus gaat karameliseren en aan de plakjes tempeh blijft hangen. Haal uit de pan en zet even apart. Doe de spinazie in de pan en laat slinken. Schep de noedels er doorheen. Voeg de rest van de saus toe en meng door elkaar.

  4. Doe de noedels in de kommen, verdeel de tempeh er over. Hak de bosui in dunne ringetjes en strooi over de noedels. Garneer met nog wat sesamzaadjes.

Sticky saus
Sticky saus

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (80 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Noedels Spinazie Aziatische recepten Lactosevrije recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in