Yoghurt muffins met tropische crumble
Deze yoghurt muffins zijn een perfecte combinatie tussen een cakeje en een crumble. Ik ben echt gek op crumble. Tegenwoordig heb ik dus plakken deeg, dun uitgerold (4mm), in de vriezer liggen. Want de truc van een mooie crumble is dat je ze nauwelijks met je vingers aanraakt. Wanneer je zo’n bevroren plak in de keukenmachine (of hakmolentje van de staafmixer) doet (ik knip het eerst in iets kleinere stukken), dan ontstaat er dus een perfecte crumble. En nog een groot voordeel je kunt gewoon zo’n plak uit de vriezer halen, een pakje diepvriesfruit in een ovenschaal gooien, crumble er op en in 30 minuten (de yoghurt muffins moeten natuurlijk wel de oven in) kun je smullen!
Tropische topping
Naast de lekkere crumble top je deze yoghurt muffins af met tropisch fruit. Ik vind stukjes ananas en mango heel lekker. En vergeet ook niet wat kokosschaafsel. Je hebt niet veel fruit nodig, en snijd het daarna in hele kleine stukjes. Meng het door de crumble en maak een flinke toef op de cakejes. Dan bak je ze af tot de crumble mooi goudbruin is geworden.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 10-12st.
- 200 gr speltbloem
- 90 gr suiker
- 2 tl bakpoeder
- 3 eieren
- 175 gr Griekse yoghurt
- 100 ml zonnebloemolie
- Snuf zout
Ingrediënten voor de topping
- 40 gr ananas
- 40 gr mango
- 50 gr boter
- 75 gr bloem
- 75 gr suiker
Materiaal
- muffinvorm bekleed met muffinvormpjes of stukjes bakpapier
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (elektrisch) of 155 graden (hetelucht).
Mix de eieren met de zonnebloemolie en de yoghurt luchtig. Voeg de bloem, het bakpoeder, een snuf zout en de suiker toe en spatel dit door het beslag. Giet het beslag in een ingevette muffinvorm. Bak de muffins in 40 minuten goudbruin.
Bereid de topping voor. Snijd de mango en ananas in stukjes van 1x1cm. Hak de boter in kleine stukjes. Kneed met 1 hand een kruimelig deeg van de suiker, boterstukjes en bloem.
Verdeel de stukjes fruit over de muffins, schep de crumble er op en zet nog eens 20-25 minuten in de oven of tot de crumble mooi goudbruin kleurt. Laat de muffins afkoelen op een afkoelrekje.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.