Yoghurt muffins

Yoghurt muffins met tropische crumble

Deze yoghurt muffins zijn een perfecte combinatie tussen een cakeje en een crumble. Ik ben echt gek op crumble. Tegenwoordig heb ik dus plakken deeg, dun uitgerold (4mm), in de vriezer liggen. Want de truc van een mooie crumble is dat je ze nauwelijks met je vingers aanraakt. Wanneer je zo’n bevroren plak in de keukenmachine (of hakmolentje van de staafmixer) doet (ik knip het eerst in iets kleinere stukken), dan ontstaat er dus een perfecte crumble. En nog een groot voordeel je kunt gewoon zo’n plak uit de vriezer halen, een pakje diepvriesfruit in een ovenschaal gooien, crumble er op en in 30 minuten (de yoghurt muffins moeten natuurlijk wel de oven in) kun je smullen!

Tropische topping

Naast de lekkere crumble top je deze yoghurt muffins af met tropisch fruit. Ik vind stukjes ananas en mango heel lekker. En vergeet ook niet wat kokosschaafsel. Je hebt niet veel fruit nodig, en snijd het daarna in hele kleine stukjes. Meng het door de crumble en maak een flinke toef op de cakejes. Dan bak je ze af tot de crumble mooi goudbruin is geworden.

Yoghurt muffins
Yoghurt muffins
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 10-12st.

  • 200 gr speltbloem
  • 90 gr suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 175 gr Griekse yoghurt
  • 100 ml zonnebloemolie
  • Snuf zout

Ingrediënten voor de topping

  • 40 gr ananas
  • 40 gr mango
  • 50 gr boter
  • 75 gr bloem
  • 75 gr suiker

Materiaal

  • muffinvorm bekleed met muffinvormpjes of stukjes bakpapier
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (elektrisch) of 155 graden (hetelucht).

  2. Mix de eieren met de zonnebloemolie en de yoghurt luchtig. Voeg de bloem, het bakpoeder, een snuf zout en de suiker toe en spatel dit door het beslag. Giet het beslag in een ingevette muffinvorm. Bak de muffins in 40 minuten goudbruin.

  3. Bereid de topping voor. Snijd de mango en ananas in stukjes van 1x1cm. Hak de boter in kleine stukjes. Kneed met 1 hand een kruimelig deeg van de suiker, boterstukjes en bloem.

  4. Verdeel de stukjes fruit over de muffins, schep de crumble er op en zet nog eens 20-25 minuten in de oven of tot de crumble mooi goudbruin kleurt. Laat de muffins afkoelen op een afkoelrekje.

ingrediënten ananas mango
Yoghurt muffins

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in