
Yoghurt muffins met tropische crumble
Deze yoghurt muffins zijn een perfecte combinatie tussen een cakeje en een crumble. Ik ben echt gek op crumble. Tegenwoordig heb ik dus plakken deeg, dun uitgerold (4mm), in de vriezer liggen. Want de truc van een mooie crumble is dat je ze nauwelijks met je vingers aanraakt. Wanneer je zo’n bevroren plak in de keukenmachine (of hakmolentje van de staafmixer) doet (ik knip het eerst in iets kleinere stukken), dan ontstaat er dus een perfecte crumble. En nog een groot voordeel je kunt gewoon zo’n plak uit de vriezer halen, een pakje diepvriesfruit in een ovenschaal gooien, crumble er op en in 30 minuten (de yoghurt muffins moeten natuurlijk wel de oven in) kun je smullen!
Tropische topping
Naast de lekkere crumble top je deze yoghurt muffins af met tropisch fruit. Ik vind stukjes ananas en mango heel lekker. En vergeet ook niet wat kokosschaafsel. Je hebt niet veel fruit nodig, en snijd het daarna in hele kleine stukjes. Meng het door de crumble en maak een flinke toef op de cakejes. Dan bak je ze af tot de crumble mooi goudbruin is geworden.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 10-12st.
- 200 gr speltbloem
- 90 gr suiker
- 2 tl bakpoeder
- 3 eieren
- 175 gr Griekse yoghurt
- 100 ml zonnebloemolie
- Snuf zout
Ingrediënten voor de topping
- 40 gr ananas
- 40 gr mango
- 50 gr boter
- 75 gr bloem
- 75 gr suiker
Materiaal
- muffinvorm bekleed met muffinvormpjes of stukjes bakpapier
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (elektrisch) of 155 graden (hetelucht).
Mix de eieren met de zonnebloemolie en de yoghurt luchtig. Voeg de bloem, het bakpoeder, een snuf zout en de suiker toe en spatel dit door het beslag. Giet het beslag in een ingevette muffinvorm. Bak de muffins in 40 minuten goudbruin.
Bereid de topping voor. Snijd de mango en ananas in stukjes van 1x1cm. Hak de boter in kleine stukjes. Kneed met 1 hand een kruimelig deeg van de suiker, boterstukjes en bloem.
Verdeel de stukjes fruit over de muffins, schep de crumble er op en zet nog eens 20-25 minuten in de oven of tot de crumble mooi goudbruin kleurt. Laat de muffins afkoelen op een afkoelrekje.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan