Menu

Paksoi salade met pindasaus & kroepoek kruim

Van paksoi kun je ook heel fijn een salade maken. Eigenlijk doe je net alsof het een slasoort is. Met de zachte sappige nerven en het zachte blad lijkt paksoi ook meer op sla dan op kool (waar het eigenlijk familie van is). Je kunt de paksoi dus prima in stukken snijden, de nerven zorgen voor een extra bite en maken de paksoi salade lekker fris. En waar combineer je dat dan mee? Ik vind het fijn om de smaken te gebruiken die normaal in gerechten worden gebruikt waar paksoi in is verwerkt. De Aziatische keuken dus. Denk aan sperzieboontjes (of haricots verts), pinda’s – cashewnoten – pindasaus, koriander en kokos. Alles door elkaar een superlekkere mix.

Een lekkere twist - kroepoek kruim

Ik vind het leuk om aan zo’n redelijk eenvoudige salade een twist te geven, even net iets anders te doen. Daarom bedacht ik de kroepoek kruim. Je kunt het noemen zoals je wilt: kroepoek kruimels, kroepoek crumble of dus kroepoek kruim. Je verkruimelt ze tussen je handen of hakt ze grof in het hakmolentje van de staafmixer. Ze vormen een lekker knapperige topping op je salade en iedereen is toch gek op kroepoek. Je kunt ze zo groot of klein maken als je zelf lekker lijkt en als je de moeite niet wilt nemen om ze klein te hakken/verkruimelen serveer je ze er los bij!

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 40 gr kroepoek
  • 10 snack komkommers
  • 1 paksoi (flinke)
  • 250 gr haricot verts (of sperziebonen)
  • 120 gr pindasaus
  • 40 gr cashewnoten
  • 1 bosje koriander
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Kook de haricot verts (of sperziebonen) in gezouten water in ongeveer 5-6 minuten gaar. Giet ze af en spoel ze even met koud water af. Laat uitlekken terwijl je de rest van de salade maakt.

  2. Hak de kroepoek in grove stukken. Snijd de snack komkommers in dunne plakjes (je kunt hiervoor een mandoline gebruiken) of in stukjes en de paksoi in reepjes.

  3. Verwarm de pindasaus en verdun hem met 25 ml water. Schenk de pindasaus over de haricot verts. Schep in een mooie saladeschaal en meng met de komkommer en paksoi. Garneer de salade met de kroepoek, verse korianderblaadjes en cashewnoten.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST