Paksoi salade met pindasaus
Van paksoi kun je ook heel fijn een salade maken. Eigenlijk doe je net alsof het een slasoort is. Met de zachte sappige nerven en het zachte blad lijkt paksoi ook meer op sla dan op kool (waar het eigenlijk familie van is). Je kunt de paksoi dus prima in stukken snijden, de nerven zorgen voor een extra bite en maken de paksoi salade lekker fris. En waar combineer je dat dan mee? Ik vind het fijn om de smaken te gebruiken die normaal in gerechten worden gebruikt waar paksoi in is verwerkt. De Aziatische keuken dus. Denk aan sperzieboontjes (of haricots verts), pinda’s – cashewnoten – pindasaus, koriander en kokos. Alles door elkaar een superlekkere mix.
Een lekkere twist - kroepoek kruim
Ik vind het leuk om aan zo’n redelijk eenvoudige salade een twist te geven, even net iets anders te doen. Daarom bedacht ik de kroepoek kruim. Je kunt het noemen zoals je wilt: kroepoek kruimels, kroepoek crumble of dus kroepoek kruim. Je verkruimelt ze tussen je handen of hakt ze grof in het hakmolentje van de staafmixer. Ze vormen een lekker knapperige topping op je salade en iedereen is toch gek op kroepoek. Je kunt ze zo groot of klein maken als je zelf lekker lijkt en als je de moeite niet wilt nemen om ze klein te hakken/verkruimelen serveer je ze er los bij!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 40 gr kroepoek
- 10 snack komkommers
- 1 paksoi (flinke)
- 250 gr haricot verts (of sperziebonen)
- 120 gr pindasaus
- 40 gr cashewnoten
- 1 bosje koriander
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de haricot verts (of sperziebonen) in gezouten water in ongeveer 5-6 minuten gaar. Giet ze af en spoel ze even met koud water af. Laat uitlekken terwijl je de rest van de salade maakt.
Hak de kroepoek in grove stukken. Snijd de snack komkommers in dunne plakjes (je kunt hiervoor een mandoline gebruiken) of in stukjes en de paksoi in reepjes.
Verwarm de pindasaus en verdun hem met 25 ml water. Schenk de pindasaus over de haricot verts. Schep in een mooie saladeschaal en meng met de komkommer en paksoi. Garneer de salade met de kroepoek, verse korianderblaadjes en cashewnoten.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in