Menu

Appelkruimel plaattaart + winnaar

Tromgeroffel… de winnaar van de Tante Fanny topmemberactie is bekend! De winnaar is Bakken met Lisanne. Van harte gefeliciteerd Lisanne, het bakpakket komt naar je toe! Vandaag delen we het recept van haar appelkruimel plaattaart. Want dat vonden we wel een erg tof idee. Wij zijn dol op appelkruimel en we vinden het zo’n leuk idee om dit op een plaattaart te doen. Deze appelkruimel plaattaart maak je dus heel eenvoudig met het verse bladerdeeg op rol van Tante Fanny.

Eerst maak je het bladerdeeg klaar in de oven en vervolgens ga je aan de slag met de appelkruimel topping. Erbij serveer je een heerlijke, lichtzoete honing mascarpone room. Klinkt goed he? Naast het recept van deze lekkere zoete plaattaart deel ik ook nog heel veel andere creaties van onze Topmembers. En wat zijn ze lekker creatief bezig geweest.

Lekkere creaties van onze Topmembers

Yes, onze Topmembers zijn volop aan de slag gegaan met het verse bladerdeeg en verse pizzadeeg van Tante Fanny. Naast het maken van een plaattaart of plaatpizza mochten de Topmembers voor de laatste opdracht hun creativiteit helemaal laten gelden. Of het nou een borrelhapje is of een lekker zoet baksel, alles mag en kan! En dat is gelukt. Ik heb de meest mooie creaties voorbij zien komen op Instagram. En ik vind het dan ook onwijs leuk om te zien wat je allemaal kan maken met een rol vers bladerdeeg of pizzadeeg

  1. Pizzahapjes met witte chocolade mascarponeroom van @miloustephanie
  2. Hartige bladerdeegrol met roomkaas en ham van @milenas_world
  3. Pizza met champignons, olijven, pesto en mozzarella van @thekitchenguide
  4. Vegan plaatpizza met courgette, aubergine en paprika van @maartje_zielhuis
  5. Nutella banaanflapjes van bladerdeeg van @_janineswart
  1. Blueberry hand pies van vers bladerdeeg van @janicegoercharn
  2. Zoete mini pizza’s met nectarine en mascarponeroom van @kellslegers
  3. Kaneelbrood met pecannoten en gele room, gemaakt van vers pizzadeeg van @kellybaars
  4. Bladerdeegbakjes met banketbakkersroom en rood fruit van @kokkerellenmetsuus
  5. Pizza bianco meets foccacia met rozemarijn en tomaatjes van @someoflynn

Wat een lekkere recepten allemaal he? Wil je alles terugkijken? Bekijk dan de #bakkenmettantefanny op Instagram voor nog meer inspiratie.

Waar te koop?

Ben je geïnspireerd en wil jij ook aan de slag met het verse bladerdeeg of pizzadeeg van Tante Fanny? Je vind het Tante Fanny bladerdeeg in het koelvak van de volgende supermarkten:

Of check de winkelzoeker op de website van Tante Fanny voor de actuele verkoopinformatie in jouw buurt.

Het verse pizzadeeg van Tante Fanny is te koop bij Jumbo (in het koelvak).

Ik vind het heel erg handig om altijd een rolletje vers deeg in de koelkast te leggen. Zo kan ik snel iets lekkers op tafel zetten. En of dat nu een hartige plaattaart is of iets zoets voor bij de koffie, zoals deze heerlijke appelkruimel plaattaart.

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg (Tante Fanny)
  • 2 zoetzure appels (bijv. Jonagold)
  • 40 gr rozijnen
  • 150 gr amandelspijs
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 tl kaneel
  • 200 gr mascarpone
  • 3 el honing
  • 75 gr bloem
  • 75 gr suiker (+ iets extra voor het deeg)
  • 60 gr koude boter
  • evt. scheutje ongeklopte slagroom

Zo maak je het

  1. Rol het bladerdeeg uit en leg op een bakplaat. Prik gaatjes in het deeg en trek een lijntje met je mes langs de rand. Verdeel een klein beetje suiker over de rand. Wel ondertussen de rozijnen in lauwwarm water voor minimaal 15 minuten.

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Snijd de appels in dunne halve plakjes en mix dit met de vanillesuiker en de kaneel. Voeg een scheutje water (of een eitje) toe aan het amandelspijs en prak dit totdat het zacht wordt. Verdeel dit over het bladerdeeg en leg hier de appeltjes op. Dep de rozijnen droog en verdeel deze over de appels. Bak de plaattaart in 20 minuten goudbruin op 200 graden.

  3. Mix de mascarpone met de honing en roer dit goed door. Voeg eventueel een scheutje ongeklopte slagroom door als de mascarpone wat dik blijft. Zet dit in de koelkast.

  4. Meng de koude boter met de bloem en 75 gram suiker. Kneed dit met je hand tot een kruimelig deeg. Verdeel dit over een bakplaat of in een ovenschaal en bak voor 15 – 20 minuten op 200 graden totdat de kruimels gebruind zijn.

  5. Verdeel vervolgens de honing-mascarpone room over de appelkruimel plaattaart en bestrooi met de crumble. Garneer eventueel met wat poedersuiker.

Dit bericht is in samenwerking met Tante Fanny. Lees hier mijn disclaimer. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST