Appel plaattaart
Het lekkere recept voor deze appel plaattaart is bedacht door Lisanne. Wij zijn dol op appelkruimel en we vinden het zo’n leuk idee om dit op een plaattaart te doen. Deze appel plaattaart maak je dus heel eenvoudig met het verse bladerdeeg op rol van Tante Fanny. Lekker, simpel en snel klaar. Erbij serveer je heerlijke, lichtzoete honing mascarpone room. Klinkt goed he? Bekijk al onze plaattaart recepten voor nog meer inspiratie, zoet & hartig!
Waar te koop?
Ben je geïnspireerd en wil jij ook aan de slag met het verse bladerdeeg of pizzadeeg van Tante Fanny? Je vind het Tante Fanny bladerdeeg in het koelvak van de Jumbo. Of check de winkelzoeker op de website van Tante Fanny voor de actuele verkoopinformatie in jouw buurt.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten 2-4 personen
- 1 rol vers bladerdeeg (Tante Fanny)
- 2 zoetzure appels (bijv. Jonagold)
- 40 gr rozijnen
- 150 gr amandelspijs
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 tl kaneel
- 200 gr mascarpone
- 3 el honing
- 75 gr bloem
- 75 gr suiker (+ iets extra voor het deeg)
- 60 gr koude boter
- evt. scheutje ongeklopte slagroom
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Rol het bladerdeeg uit en leg op een bakplaat. Prik gaatjes in het deeg en trek een lijntje met je mes langs de rand. Verdeel een klein beetje suiker over de rand. Wel ondertussen de rozijnen in lauwwarm water voor minimaal 15 minuten.
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Snijd de appels in dunne halve plakjes en mix dit met de vanillesuiker en de kaneel. Voeg een scheutje water (of een eitje) toe aan het amandelspijs en prak dit totdat het zacht wordt. Verdeel dit over het bladerdeeg en leg hier de appeltjes op. Dep de rozijnen droog en verdeel deze over de appels. Bak de plaattaart in 20 minuten goudbruin op 200 graden.
Mix de mascarpone met de honing en roer dit goed door. Voeg eventueel een scheutje ongeklopte slagroom door als de mascarpone wat dik blijft. Zet dit in de koelkast.
Meng de koude boter met de bloem en 75 gram suiker. Kneed dit met je hand tot een kruimelig deeg. Verdeel dit over een bakplaat of in een ovenschaal en bak voor 15 – 20 minuten op 200 graden totdat de kruimels gebruind zijn.
Verdeel vervolgens de honing-mascarpone room over de appelkruimel plaattaart en bestrooi met de crumble. Garneer eventueel met wat poedersuiker.
Dit bericht is in samenwerking met Tante Fanny. Lees hier mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in