Bladerdeegstengels

Bladerdeegstengels met spijs en noten

Gemakkelijk en snel gemaakt dat zijn deze bladerdeegstengels gevuld met spijs! En natuurlijk heel erg lekker. De spijs kun je zelf maken, maar voor de snelheid en het gemak heb ik kant-en-klaar spijs gebruikt. Dit kun je gewoon kopen bij de supermarkt en vind je bij de bakspullen. Zelf maken is ook heel gemakkelijk. Voor wanneer je het wilt proberen: doe blanke garneeramandelen in het hakmolentje van de staafmixer, voeg er suiker en een ei aan toe en hak net zo lang totdat er een pasta (spijs) ontstaat. Bekijk hier het recept met alle exacte hoeveelheden. Het vullen van de bladerdeegstengels kan een beetje een rommelige taakje zijn, tijdens het draaien wil er namelijk wat (of heel veel) vulling uitvallen. Stop het gewoon weer een beetje terug is mijn motto!

Zoek je nog een lekker hapje voor Sinterklaasavond? Maak deze bladerdeegstengels met spijs. Makkelijk & lekker!

Pauline

Heerlijke combinatie

De combinatie noten, spijs en honing is heel klassiek en wordt in allerlei keukens over de hele wereld gebruikt. Je kunt zelf een keuze maken in welke noten je wilt gebruiken. Misschien gewoon even in de voorraadkast kijken, je hebt vast nog van alles staan. Ik vind zelf walnoten, hazelnoten en pistache het lekkerste. Bovendien geeft pistache een mooie kleur. Noten kun je het beste van te voren even in een droge koekenpan roosteren, zo haal je de smaak van de noten nog meer naar boven en worden je bladerdeegstengels extra lekker.

Bladerdeegstengels
Bladerdeegstengels

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 6 st.

  • 1 rol vers bladerdeeg (40x24cm)
  • 60 gr spijs
  • 60 gr walnoten
  • 40 gr pistachenoten
  • 40 gr hazelnoten
  • 1 citroen (rasp)
  • 1 el honing

Materiaal

  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • hakmolentje van de staafmixer
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Rooster de noten in een droge koekenpan. Hak ze daarna grof in het hakmolentje van de staafmixer.

  2. Leg de rol bladerdeeg met de lange kant voor je op je werkvlak. Verdeel het spijs en de 2/3 van de gehakte noten over de helft van het deeg. Sla de andere helft van het deeg nu over het belegde deel. Druk een beetje aan. Snijd nu 6 lange plakken en draai elke plak tot een twist. Dit kan een beetje rommeltje worden.

    Leg elke getwiste plak op de bakplaat. Houd er genoeg ruimte tussen. Bestrijk met een beetje honing (of druppel de honing er overheen) en bestrooi met het restant gehakte noten.

  3. Zet de stengels in de oven en bak voor 20-25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze even afkoelen op een afkoelrekje. Bestrooi ze voor het serveren met de rasp van de citroen.

Bladerdeegstengels
Bladerdeegstengels

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in