Recept Mexicaanse enchilada's

Enchilada’s met kip en groene salsa

Deze enchilada’s met kip en groene salsa hebben de smaak van de échte Mexicaanse keuken. Als je nog nooit in Mexico geweest bent, dan weet je misschien niet wat ik bedoel. Maar de échte Mexicaanse keuken is anders dan de Tex-Mex keuken zoals we die in Nederland kennen. Daar vertel ik je later wat meer over. Deze enchilada’s met groene salsa hebben echt de smaak van Mexico. Wij hebben er lekkere pulled chicken enchilada’s van gemaakt. Met spinazie, bonen en maïs. En je zet dit heerlijke gerecht in nog geen half uur op tafel. Wil je weten hoe je dit maakt? Lees dan snel verder!

De smaak van Mexico

Ik heb in 2013 samen met Chris door Mexico gereisd. Yucatan om precies te zijn. Van Merida naar Campeche, San Cristobal de las Casas, Palenque en tot slot het prachtige Isla Mujeres. Het was de meest avontuurlijke reis die ik ooit heb gemaakt. En tijdens deze reis heb ik kennis gemaakt met de échte Mexicaanse keuken. En die is toch anders dan hoe we die in Nederland kennen. In Nederland zijn we vooral bekend met de Tex-Mex keuken. Dit is de Mexicaanse keuken, maar beïnvloed door de Amerikaanse keuken. De echte Mexicaanse keuken kent hele andere smaken. De guacamole die ik in Mexico heb geproefd, was de lekkerste ooit. Deze kwamen ze aan de tafel voor je klaar maken. In de Mexicaanse guacamole gaat bijvoorbeeld koriander. Dat zie je hier niet zo snel terug. Langs de weg zag je regelmatig van die speciale ovens waar tortilla’s in gemaakt werden.

In de Mexicaanse keuken zie je vaak chipotle terug (een rokerig pepertje), jalapeño’s, maïs en avocado natuurlijk, maar ook oregano bijvoorbeeld. Iets wat je niet zou verwachten. Ik vond de gerechten die ik in Mexcio geproefd heb veel authentieker van smaak en meer in balans qua kruiden & specerijen. Fris gecombineerd met zuur en pittig bijvoorbeeld. Terwijl ik de Tex-Mex gerechten vaak erg pittig en kruidig vindt.

Enchilada recept

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 tortilla wraps
  • 3 st. kipfilet
  • 1 ui
  • 400 gr spinazie
  • 125 gr cannelini bonen (uit blik)
  • 140 gr maïs (uit blik)
  • 60 gr geraspte mozzarella
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • Zout
  • Olijfolie

Groene salsa

  • 125 ml crème fraîche
  • 1 Jalapeño peper (zonder zaadjes)
  • 15 gr koriander
  • 15 gr peterselie
  • Sap van een halve limoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Zout

Lekker met

  • Avocado (of guacamole)
  • Lente ui
  • Verse koriander
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pocheer de kipfilets gaar in 750 ml bouillon. Zorg dat het water net niet kookt. De kipfilets zijn gaar als ze wit zijn en je ze gemakkelijk met een vork uit elkaar kunt trekken. Trek alle kipfilets uit elkaar.

  2. Meng alle ingrediënten voor de groene salsa met een staafmixer door elkaar. Breng op smaak met iets zout.

  3. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe, totdat deze geslonken is. Verwijder eventueel overtollig vocht. Voeg nu ook de kip, de uitgelekte maïs en cannelinibonen (eerst even wassen) toe. Voeg 2/3 van de groene salsa toe aan de kip en meng door elkaar.

  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de vulling over de wraps en rol de enchilada’s op. Leg ze in een ovenschaal. Verdeel de rest van de groene salsa over de enchilada’s. Strooi de geraspte mozzarella over de enchilada’s en zet ze voor 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

  5. Garneer de enchilada’s met kip eventueel met wat gesneden lente ui, verse koriander en avocado.

Recept enchilada's met groene salsa
Ingrediënt avocado
Recept Mexicaanse enchilada's

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in