burger recept

Caesar burger van kip

We kennen allemaal de klassieke Caesar salad wel toch?. Persoonlijk één van mijn favo salades. Maar nog beter is deze Caesar burger. Zelfde ingrediënten maar dan in burgervorm. Oh yes! Over die ingrediënten ontstaat trouwens nog wel eens wat verwarring, zit er nou wel kip in of niet, soms krijg je de salade met spek en soms zonder en datzelfde geldt voor het eitje. Ik eet hem het liefst met kip, ei en spek.  Het eitje heb ik in deze burger achterwege gelaten, maar de rest van de ingrediënten vind je allemaal terug in dit recept. Lijkt je dit wat? Maurits heeft hem in ieder geval goedgekeurd.

Ik kwam er pas onlangs achter dat Parmezaanse kaas niet geschikt is voor zwangere vrouwen. Het wordt gemaakt van rauwe melk. Stom, want ik heb dit al vrij vaak gegeten.

Pauline

Parmezaan is niet zwangerschapsproof

Ik kwam er pas onlangs achter dat Parmezaanse kaas niet geschikt is voor zwangere vrouwen. Het wordt gemaakt van rauwe melk. Stom, want ik heb dit al vrij vaak gegeten. En ook tijdens mijn zwangerschap van Merlijn. Ik heb er nooit aan gedacht dat deze kaas van rauwe melk gemaakt wordt. Is dus wel zo! Als zwangere moet je dit dus even achterwege laten. Daarom heb ik het express niet door de saus gedaan, maar los er bovenop.

caesar burger-
kipburger recept

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 hamburgerbroodjes (of harde broodjes)
  • 1 klein kropje Romaine sla
  • 8 plakjes spek
  • 30 gr Parmezaan
  • 400 gr kipgehakt
  • 1 teentje knoflook
  • Takje peterselie
  • Peper en zout

De saus

  • 1 el mayonaise
  • 1,5 el Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 st. ansjovis
  • Kneepje citroensap
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Breng het kipgehakt op smaak met peper, zout en wat gehakte knoflook en gehakte peterselie. Vorm 4 gelijke burgers en laat ze heel even opstijven in de koelkast. Is het gehakt te nat? voeg dan een beetje paneermeel toe.

  2. Meng de mayonaise met de yoghurt. Hak de ansjovis en de knoflook fijn. Voeg dit bij de saus. Breng de saus op smaak met een kneepje citroensap en wat peper en zout.

  3. Bak de burgers rondom gaar in wat olijfolie. Bak het spek krokant in een droge koekenpan.

  4. Beleg de broodjes met een beetje Romaine sla. Verdeel hierover de burgers, de spek en wat schaafjes Parmezaan.

  5. Garneer de Caesar burger met de zelfgemaakte knoflooksaus.

caesar burger
burger recept

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in