Chiazaadpudding

Chiazaadpudding met vers fruit & noten

Chiazaad, het ziet er uit als vogelvoer. Ik weet het. En erg lekker oogt het ook niet al die zwarte kleine korreltjes. Maar wanneer je ze 4 uur laat weken in melk of fruitsap gebeurt er iets heel wonderlijks, er ontstaat een puddingachtigmengsel. Je kunt er allerlei smaakjes aan toevoegen zoals vanille-extract en dan heb je opeens een heel lekker ontbijtje gemaakt. Deze chiazaadpudding wordt nog lekkerder wanneer je het combineert met een lekkere abrikozencompote, een flinke schep Griekse yoghurt, wat vers fruit, noten en een drizzle honing. Je kunt de chiazaadpudding ook gerust een avond van te voren maken, zodat je helemaal relaxt je dag kunt beginnen!

Gezond?

Ze zeggen dat chiazaad echt gezond is. Zo kun je mooi je omega 3 aanvullen waneer je het met regelmaat eet en je krijgt goede vezels binnen. De zaadjes zijn ook een goede bron voor proteïne en gezonde vetten. Wanneer je een gezond ontbijtje belangrijk vindt kun je volop gaan expirimenteren met deze zaadjes. Laat ze ook eens weken in sinaasappelsap of cranberrysap en maak je eigen favoriete topping!

Chiazaadpudding
Chiazaadpudding
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 el chiazaad
  • 500 ml melk (kan ook met havermelk, amandelmelk etc)
  • 1 tl vanille-extract
  • 8 el Griekse yoghurt
  • 4 el abrikozen appel compote
  • 1 appel
  • 1 peer
  • 4 el honing
  • 8 dadels
  • 100 gr notenmix (ongebrand)

Zo maak je het

  1. Maak de chiazaadpudding. Doe hiervoor het chiazaad in een mengkom, voeg de melk en het vanille-extract toe en schep goed door elkaar. Laat 4-12 uur in de koelkast staan zodat de zaadjes de melk op kunnen nemen.

  2. Snijd het fruit en dadels in kleine stukjes. Doe ze in een kom samen met de noten en meng de honing er door. 

  3. Verdeel de chiazaadpudding over de glazen. Schep er een paar royale eetlepels Griekse yoghurt op. Verdeel de abrikozen compote er over. Top de glazen af met de fruit en notenmix. 

Chiazaadpudding
Chiazaadpudding

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (52 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Noten recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Herfst recepten Winter recepten Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in