
Chiazaadpudding met vers fruit & noten
Chiazaad, het ziet er uit als vogelvoer. Ik weet het. En erg lekker oogt het ook niet al die zwarte kleine korreltjes. Maar wanneer je ze 4 uur laat weken in melk of fruitsap gebeurt er iets heel wonderlijks, er ontstaat een puddingachtigmengsel. Je kunt er allerlei smaakjes aan toevoegen zoals vanille-extract en dan heb je opeens een heel lekker ontbijtje gemaakt. Deze chiazaadpudding wordt nog lekkerder wanneer je het combineert met een lekkere abrikozencompote, een flinke schep Griekse yoghurt, wat vers fruit, noten en een drizzle honing. Je kunt de chiazaadpudding ook gerust een avond van te voren maken, zodat je helemaal relaxt je dag kunt beginnen!
Gezond?
Ze zeggen dat chiazaad echt gezond is. Zo kun je mooi je omega 3 aanvullen waneer je het met regelmaat eet en je krijgt goede vezels binnen. De zaadjes zijn ook een goede bron voor proteïne en gezonde vetten. Wanneer je een gezond ontbijtje belangrijk vindt kun je volop gaan expirimenteren met deze zaadjes. Laat ze ook eens weken in sinaasappelsap of cranberrysap en maak je eigen favoriete topping!



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 6 el chiazaad
- 500 ml melk (kan ook met havermelk, amandelmelk etc)
- 1 tl vanille-extract
- 8 el Griekse yoghurt
- 4 el abrikozen appel compote
- 1 appel
- 1 peer
- 4 el honing
- 8 dadels
- 100 gr notenmix (ongebrand)
Zo maak je het
Maak de chiazaadpudding. Doe hiervoor het chiazaad in een mengkom, voeg de melk en het vanille-extract toe en schep goed door elkaar. Laat 4-12 uur in de koelkast staan zodat de zaadjes de melk op kunnen nemen.
Snijd het fruit en dadels in kleine stukjes. Doe ze in een kom samen met de noten en meng de honing er door.
Verdeel de chiazaadpudding over de glazen. Schep er een paar royale eetlepels Griekse yoghurt op. Verdeel de abrikozen compote er over. Top de glazen af met de fruit en notenmix.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan