Menu

Chiazaadpudding met vers fruit & noten

Chiazaad, het ziet er uit als vogelvoer. Ik weet het. En erg lekker oogt het ook niet al die zwarte kleine korreltjes. Maar wanneer je ze 4 uur laat weken in melk of fruitsap gebeurt er iets heel wonderlijks, er ontstaat een puddingachtigmengsel. Je kunt er allerlei smaakjes aan toevoegen zoals vanille-extract en dan heb je opeens een heel lekker ontbijtje gemaakt. Deze chiazaadpudding wordt nog lekkerder wanneer je het combineert met een lekkere abrikozencompote, een flinke schep Griekse yoghurt, wat vers fruit, noten en een drizzle honing. Je kunt de chiazaadpudding ook gerust een avond van te voren maken, zodat je helemaal relaxt je dag kunt beginnen!

Gezond?

Ze zeggen dat chiazaad echt gezond is. Zo kun je mooi je omega 3 aanvullen waneer je het met regelmaat eet en je krijgt goede vezels binnen. De zaadjes zijn ook een goede bron voor proteïne en gezonde vetten. Wanneer je een gezond ontbijtje belangrijk vindt kun je volop gaan expirimenteren met deze zaadjes. Laat ze ook eens weken in sinaasappelsap of cranberrysap en maak je eigen favoriete topping!

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 el chiazaad
  • 500 ml melk (kan ook met havermelk, amandelmelk etc)
  • 1 tl vanille-extract
  • 8 el Griekse yoghurt
  • 4 el abrikozen appel compote
  • 1 appel
  • 1 peer
  • 4 el honing
  • 8 dadels
  • 100 gr notenmix (ongebrand)

Zo maak je het

  1. Maak de chiazaadpudding. Doe hiervoor het chiazaad in een mengkom, voeg de melk en het vanille-extract toe en schep goed door elkaar. Laat 4-12 uur in de koelkast staan zodat de zaadjes de melk op kunnen nemen.

  2. Snijd het fruit en dadels in kleine stukjes. Doe ze in een kom samen met de noten en meng de honing er door. 

  3. Verdeel de chiazaadpudding over de glazen. Schep er een paar royale eetlepels Griekse yoghurt op. Verdeel de abrikozen compote er over. Top de glazen af met de fruit en notenmix. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.