Tomatensausdip met falafel
Er kan niets op tegen een lekkere tomatensaus. Als ik iets goed kan maken is het tomatensaus, dat durf ik best te zeggen! Ik kan het blind maken en kijk soms ook wat glazig naar vriendinnen die toch nog een pakje gebruiken en zeggen “ik weet niet hoe ik dat moet doen”. Het komt natuurlijk vooral omdat ik het heel vaak maak. Voor de pasta, voor de pizzabodem, voor een minestrone soep, als tomatensoep. Varianten met groenten, met ansjovis of met maar 2 ingrediënten en wat gedroogde kruiden. En alles wat je vaak kookt daar heb je geen recept of pakje meer voor nodig. Denk maar eens aardappels koken (daar heb je vast geen recept voor nodig). Voor iedereen die gek is op tomatensaus en er nog een receptje bij kan gebruiken deze tomatensausdip kan werkelijk overal bij. En dus ook bij falafel!
Gehaktballetjes in tomatensaus, maar dan anders
Je kunt deze tomatensausdip het beste zien als gehaktballetjes in tomatensaus. En wanneer jij dus zin hebt om er gehaktballetjes bij te serveren: ga je gang! Maar falafel leek mij lekker en ook heel gemakkelijk omdat ze lekker snel opgewarmd zijn. Dit borrelreceptje is zowel koud als warm lekker. Laat de saus wel een klein beetje afkoelen, tomaten blijven altijd lang warm en voordat je het weet heeft iedereen zijn tong verbrand. Ik maak tomatensaus altijd met een blikje tomaten. Daar is dus helemaal niets mis mee. Zeker wanneer je tomaten een beetje buiten het seizoen om gaat gebruiken is het een goed alternatief. Mijn favoriet zijn de blikjes met pomodorini tomaten (gewoon in de supermarkt te koop). Ze hebben net wat meer smaak. Kies vooral je eigen favoriet!
Op de foto staan ook lekkere broccolipizza slices, deze staan al online! In totaal zijn het 3 receptjes voor een gezondere borrelplank.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 1 blik pomodorini tomaten
- 1 el tomatenpuree
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 el olijfolie
- 8 falafel balletjes
- 1 tl oregano (gedroogd)
- 1 tl venkelzaad
- 1 el pijnboompitten
Lekker met
- knapperige toastjes of groente chips
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de falafel zoals aangegeven op de verpakking. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze mooie bruine plekjes krijgen. Zet ze even apart.
Hak de ui en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook 4-5 minuten op laag vuur. Voeg het venkelzaad toe en bak nog eens 2 minuten.
Schep de tomatenpuree door het mengsel en voeg na 1 minuut de tomaten uit blik toe. Roer de oregano er door. Zet het vuur iets hoger en kook tot de saus is ingedikt. Breng op smaak met zout en peper.
Laat voor het serveren iets afkoelen, garneer met de pijnboompitjes en serveer de tomatensausdip met falafel, knapperige toastjes of groente chips.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in