suikerwafels

Wafels met kaneelsuiker

Zoek je een lekker wafel recept? Dan moet je deze zoete wafels met kaneelsuiker eens proberen. Het zijn de lekkerste en luchtigste wafels ooit. Denk je maar in; een geur van gebrande suiker en kaneel (zoals je die rond Kerst vaak op de markten ruikt). Echt heerlijk. Als je deze suikerwafels gaat bakken, vult je keuken zich met deze geur. Zo lekker! Je kan ze eten als ontbijt, als tussendoortje of als toetje. Heb je liever hartige wafels? dan is dit recept een aanrader.

Wafelijzer

Uit mijn wafelijzer komen flinke wafels. Het is een zogenaamd 5×7 ijzer. Hiermee wordt bedoeld 5 gaatjes breed en 7 gaatjes hoog. Wanneer je ook een wafelijzer hebt met zulke flinke wafels dan zou je de wafels ook prima kunnen halveren, ze zijn namelijk best machtig. En wanneer je ze bijvoorbeeld als toetje maakt is het zelfs heel leuk om ze in kleiner stukjes te snijden en op te stapelen als een torentje. Bolletje ijs er naast en klaar!

oliebollen
Kaneelsuikerwafels

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 225 gr bloem
  • 35 gr maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 375 ml karnemelk
  • 60 ml plantaardige olie
  • 2 eieren
  • 60 + 2 el gr suiker
  • 1 + 1 el tl kaneel
  • 1 tl zout
  • IJs naar keuze (bijvoorbeeld karamelijs, kaneelijs of vanille-ijs) om er bij te serveren

Materialen

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Doe de bloem, maïzena, bakpoeder, 60 gram suiker, 1 theelepel kaneel en het zout in een mengkom en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Voeg de karnemelk, olie en de eieren toe en mix of klop totdat er een mooi glad beslag ontstaat. Een paar klontjes is geen probleem. 

  2. Verwarm je wafelijzer zoals op de gebruiksaanwijzing vermeld staat. Vet hem wanneer nodig een beetje in met wat plantaardige olie. Schep (bijvoorbeeld met een soeplepel) het wafelbeslag in het wafelijzer en bak de wafels in ongeveer 4 minuten goudbruin en knapperig (het ligt er wel aan hoe warm jouw wafelijzer wordt, bekijk zelf hoe lang jouw wafelijzer nodig heeft om de wafels goudbruin en knapperig te bakken)

  3. Meng het restant suiker en kaneel met elkaar. Wentel de wafels wanneer ze nog warm zijn door het suikerkaneelmengsel. Verdeel de suikerwafels over de bordjes en geef er een bol ijs bij. Garneer eventueel met wat kaneelsuiker (wat je gebruikt hebt om de wafels doorheen te wentelen). 

oliebollen
suikerwafels

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in