Menu

Kerstontbijt: Suikerwafels met kaneel en ijs

Het beste kan ik deze suikerwafels met kaneel omschrijven als wentelteefjes maar dan in de vorm van wafels. Ze zijn lekker knapperig met de smaak van kaneel en hebben een heerlijk zoet kaneelsuikerlaagje. Je wentelt ze, net als bij wentelteefjes, na het bakken door kaneelsuiker waardoor het laagje ontstaat. Voor het maken van de wafels heb je wel een wafelijzer voor nodig. Dat is goed nieuws voor iedereen die er eentje achterin de kast heeft staan! Zelf vind ik wafels heel lekker als ontbijt en ik eet ze ook wel eens als een hartige variant als avondeten. Maar deze kaneel suikerwafels zijn ook heel lekker als toetje. Met een bolletje ijs en wanneer je de wafels bij het kerstontbijt wilt eten dan is een flinke eetlepel Griekse yoghurt ook een heel goed idee!

Flinke wafels

Uit mijn wafelijzer komen flinke wafels. Het is een zogenaamd 5×7 ijzer. Hiermee wordt bedoeld 5 gaatjes breed en 7 gaatjes hoog. Wanneer je ook een wafelijzer hebt met zulke flinke wafels dan zou je de wafels ook prima kunnen halveren, ze zijn namelijk best machtig. En wanneer je ze bijvoorbeeld voor de kerst maakt is het zelfs heel leuk om ze in kleiner stukjes te snijden en op te stapelen als een torentje. Bolletje ijs er naast en klaar!

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 225 gr bloem
  • 35 gr maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 375 ml karnemelk
  • 60 ml plantaardige olie
  • 2 eieren
  • 60 + 2 el gr suiker
  • 1 + 1 el tl kaneel
  • 1 tl zout
  • IJs naar keuze (bijvoorbeeld karamelijs, kaneelijs of vanille-ijs) om er bij te serveren

Materialen

  • wafelijzer

Zo maak je het

  1. Doe de bloem, maïzena, bakpoeder, 60 gram suiker, 1 theelepel kaneel en het zout in een mengkom en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Voeg de karnemelk, olie en de eieren toe en mix of klop totdat er een mooi glad beslag ontstaat. Een paar klontjes is geen probleem. 

  2. Verwarm de wafelmaker zoals op de gebruiksaanwijzing vermeld staat. Vet hem wanneer nodig een beetje in met wat plantaardige olie. Schep (bijvoorbeeld met een soeplepel) het wafelbeslag in het wafelijzer en bak de wafels in ongeveer 4 minuten goudbruin en knapperig (het ligt er wel aan hoe warm jouw wafelijzer wordt, bekijk zelf hoe lang jouw wafelijzer nodig heeft om de wafels goudbruin en knapperig te bakken)

  3. Meng het restant suiker en kaneel met elkaar. Wentel de wafels wanneer ze nog warm zijn door het suikerkaneelmengsel. Verdeel de suikerwafels over de bordjes en geef er een bol ijs bij. Garneer eventueel met wat kaneelsuiker (wat je gebruikt hebt om de wafels doorheen te wentelen). 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

Reactie plaatsen