
Wafels met kaneelsuiker
Zoek je een lekker wafel recept? Dan moet je deze zoete wafels met kaneelsuiker eens proberen. Het zijn de lekkerste en luchtigste wafels ooit. Denk je maar in; een geur van gebrande suiker en kaneel (zoals je die rond Kerst vaak op de markten ruikt). Echt heerlijk. Als je deze suikerwafels gaat bakken, vult je keuken zich met deze geur. Zo lekker! Je kan ze eten als ontbijt, als tussendoortje of als toetje. Heb je liever hartige wafels? dan is dit recept een aanrader.
Wafelijzer
Uit mijn wafelijzer komen flinke wafels. Het is een zogenaamd 5×7 ijzer. Hiermee wordt bedoeld 5 gaatjes breed en 7 gaatjes hoog. Wanneer je ook een wafelijzer hebt met zulke flinke wafels dan zou je de wafels ook prima kunnen halveren, ze zijn namelijk best machtig. En wanneer je ze bijvoorbeeld als toetje maakt is het zelfs heel leuk om ze in kleiner stukjes te snijden en op te stapelen als een torentje. Bolletje ijs er naast en klaar!



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 225 gr bloem
- 35 gr maizena
- 1 tl bakpoeder
- 375 ml karnemelk
- 60 ml plantaardige olie
- 2 eieren
- 60 + 2 el gr suiker
- 1 + 1 el tl kaneel
- 1 tl zout
- IJs naar keuze (bijvoorbeeld karamelijs, kaneelijs of vanille-ijs) om er bij te serveren
Materialen
- wafelijzer
Zo maak je het
Doe de bloem, maïzena, bakpoeder, 60 gram suiker, 1 theelepel kaneel en het zout in een mengkom en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Voeg de karnemelk, olie en de eieren toe en mix of klop totdat er een mooi glad beslag ontstaat. Een paar klontjes is geen probleem.
Verwarm je wafelijzer zoals op de gebruiksaanwijzing vermeld staat. Vet hem wanneer nodig een beetje in met wat plantaardige olie. Schep (bijvoorbeeld met een soeplepel) het wafelbeslag in het wafelijzer en bak de wafels in ongeveer 4 minuten goudbruin en knapperig (het ligt er wel aan hoe warm jouw wafelijzer wordt, bekijk zelf hoe lang jouw wafelijzer nodig heeft om de wafels goudbruin en knapperig te bakken)
Meng het restant suiker en kaneel met elkaar. Wentel de wafels wanneer ze nog warm zijn door het suikerkaneelmengsel. Verdeel de suikerwafels over de bordjes en geef er een bol ijs bij. Garneer eventueel met wat kaneelsuiker (wat je gebruikt hebt om de wafels doorheen te wentelen).


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan