Kokoscake met limoen
Wij zijn dol op allés met kokos. Van die spekken met kokos (ken je die?), tot Raffaello’s, tot kokosbollen. Yum! Maar weet je wat helemaal heerlijk is? Homemade kokoscake. Zo simpel om te maken en zo lekker! De basis bestaat uit kokoskwark en daaraan voegen we nog wat kokos en limoen toe. Heerlijke combi.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 cake 24 cm
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 100 gr suiker
- 3 eieren (maat L)
- 200 gr gezoete kokoskwark
- 100 ml zonnebloemolie
- 30 gr kokosrasp
- 1 limoen (sap en rasp)
- Snuf zout
Materiaal
- 1 cakevorm van 24 cm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Mix de eieren met de zonnebloemolie, de suiker en de kokoskwark luchtig.
Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en spatel dit door het beslag. Spatel tenslotte de geraspte kokos en het sap en de rasp van 1 limoen door het beslag.
Giet het beslag in een ingevette bakvorm van 24 cm.
Bak de kokoscake in 55 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.