kersen crumble

Kersen crumble met chocola en ijs

Het lekkerste van het kerstdiner vind ik toch altijd het toetje. Jullie ook? In mijn familie zijn we dol op alles wat met ijs te maken heeft, vaak verzin ik daar dan wat omheen. Deze keer koos ik voor kersen crumble met chocolade en vanille-ijs. Zo lekker en ook zo makkelijk om te maken.

Ook ideaal: je kan deze crumble ook heel goed voorbereiden en meenemen. Handig als je kerst bij iemand anders thuis viert.

Snel klaar

Ik maak deze kersen crumble in mijn Philips Airfryer XXL. Daar past makkelijk een grote schaal in (of je maakt het in de bakaccessoire, dat kan ook). Het voordeel van bakken in de Airfryer is dat het heel snel gaat. Deze crumble was in 10 minuten klaar. In de oven moet je daar al gauw 30 minuten voor uittrekken. Plus je hoeft de Airfryer ook niet voor te verwarmen, dat scheelt ook tijd. Als iedereen bijna klaar is met zijn hoofdgerecht, zet je zo de schaal in de Airfryer en heb je 10 minuten later al een dessert op je bord. Kind kan de was doen. Fijn he?

Het kan ook anders

Ik heb nu een mix van kersen en bramen gebruikt en daar heb ik wat pure chocolade en hazelnoten aan toegevoegd. Echt heerlijk! Ik gebruik trouwens gewoon fruit uit de vriezer, dat vind ik zo’n uitkomst. Je kan deze crumble ook maken met appel, peer, blauwe bessen, perziken etc. Dat is het leuke van zo’n dessert, je kan er lekker mee variëren. Bolletje vanille ijs erbij en je hebt een heerlijk kerstdessert.

kersen crumble
kersen compote maken
kersen bramen crumble
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr kersen (uit de vriezer)
  • 250 gr bramen (uit de vriezer)
  • 1,5 el maïzena
  • 1 el suiker
  • 50 gr hazelnoten
  • 50 gr pure chocolade
  • 50 gr roomboter (koud)
  • 50 gr suiker
  • 100 gr bloem

Lekker erbij

  • Vanille ijs
  • Slagroom
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Doe de kersen en bramen in een ovenschaal. Voeg de maïzena en 1 el suiker toe. Hak de chocolade en hazelnoten grof en voeg dit bij het fruit. Meng alles goed door elkaar.

  2. Maak in de tussentijd de crumble. Doe de suiker en de bloem in een kom en voeg de koude boter toe. Wrijf de boter tussen je vingers totdat er grove kruimels ontstaan. Verdeel deze kruimels over de kersen.

  3. Zet de Philips Airfryer XXL op 200 graden en bak de kersen crumble in 10 minuten af. In de oven kan je 30 minuten aanhouden op 180 graden.

  4. Serveer de kersen crumble met vanille ijs en eventueel slagroom.

kersen crumble met ijs
airfryer recepten
kersen crumble met ijs

Dit bericht is in samenwerking met Philips, lees mijn disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (53 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.