no bake chocoladetaart

Chocolademousse blokjes

Herinner je je nog die week toen de thermometer de 40 graden aantikte? Ja toen, in juli, misschien was je op vakantie en was het daar ook zo idioot heet. Of kun je het je nog heel goed voor je halen omdat er op het werk geen airco was? Of dat er juist wel airco was op het werk en dat je extra dagen bent gaan werken om aan de hitte in huis te ontsnappen?  Ok toen was ik deze no bake chocoladetaart aan het fotograferen. Inderdaad ons huis op het zuidwesten was veranderd in een oventje. Chocolade en 36 graden gaan niet zo fijn samen kan ik je vertellen. En ik en die temperatuur ook niet. Ze zijn ontzettend lekker, een bodem met pinda’s en koekjes en dan een topping van pure chocolademousse met wat zout, maar je snapt natuurlijk wel dat het 1 grote zachte chocolade bende was. En chocolade kan overal zitten (bij mij van de camera tot mijn haar)!

Snijden met zelfvertrouwen

Ik word altijd vrij nerveus wanneer het om aansnijden van taarten en baksels gaat. Je hebt namelijk maar 1 kans. Dan heb je het of mooi gedaan of je hebt het verprutst. Natuurlijk maakt dat voor thuis niet zoveel uit. Hup op een bordje, beetje nootjes er over en je geeft er een lepeltje bij. Kopje thee, iedereen blij. Maar wanneer het op de foto gaat, dan wil je dat het er echt heel lekker uitziet, zodat iedereen enthousiast wordt om het te gaan maken. Voor deze chocolademousse blokjes geldt dan ook, snijden met zelfvertrouwen! Neem een goed scherp mes om door de bodem te komen (geen kartels) en niet te veel heen en weer bewegen!

"Bak" je liever op safe?

Wil je dat hele gedoe enigzins vermijden? doe dan 1 blaadje gelatine door de chocolademousse. Voor wanneer je nooit met gelatine werkt: het blaadje moet je wel eerst even laten weken in een kommetje met water. Knijp het daarna goed uit en meng het daarna door de gesmolten chocolade. Maar zacht blijft het natuurlijk wel, het is immers een mousse. Dus dat zachte hoort. Overigens wordt er weinig echt gebakken, de oven gaat niet eens aan, wat met 36 graden dan wel weer heel fijn was!

Chocolademousse blokjes
Chocolademousse blokjes
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten

  • 150 gr digestive koekjes
  • 350 gr pure chocolade
  • 400 ml slagroom
  • 75 ml water
  • 120 gr boter
  • 150 gr suiker
  • 100 gr gezouten pinda's + extra om te garneren
  • 0,5 tl zout
  • grof zeezout om te garneren

Materiaal

  • Bakvorm van 20x20cm, bekleed met bakpapier of 20cm springvorm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Breek de koekjes in grove stukken. Doe ze samen met de pinda’s over in het hakmolentje van de staafmixer en mix tot dat er een fijn kruim ontstaat. Smelt de boter in een steelpannetje. Schep de koekkruimels door de gesmolten boter.

  2. Schep het koekmengsel op de bodem van het het met bakpapier beklede bakblik en druk met de achterkant van een lepel goed aan. Zet het blik in de koelkast om af te koelen. 

  3. Klop de slagroom stijf. Doe de suiker samen met 75 ml water in een steelpannetje en breng rustig aan de kook.  Roer regelmatig tot dat er een suikersiroop ontstaat. Breek ondertussen de chocolade in stukjes. Haal de pan van het vuur en voeg de chocoladestukjes er tussen, roer tot dat de chocolade gesmolten is. Voeg het zout toe en laat afkoelen. 

  4. Spatel de slagroom door de afgekoelde chocolade en schep op de koekjesbodem. Laat tenminste 2 uur opstijven voordat je de chocolade mousseblokjes in 3 bij 3 cm snijd. Versier eventueel met fijngehakte pinda’s en bestrooi de no bake chocoladetaart met grof zeezout.  

Chocolademousse blokjes
no bake chocoladetaart

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.