Menu
Pestobrood-3-3.jpg

Pestobrood van 3 ingrediënten

Recepten met maar drie ingrediënten, ik hou er van. Neem bijvoorbeeld dit recept voor pestobrood. Als je het op de foto ziet, denk je misschien dat het moeilijk om te maken is. Tenminste, dat is bij mij soms nog wel het geval. En als ik dan het recept bekijk, zie ik dat het vaak wel meevalt. Laat je dus niet afschrikken door mooie foto’s. Wij vinden het bijvoorbeeld heel belangrijk dat het gerecht op de foto er mooi uit ziet. Je moet er als het ware meteen een hap in willen zetten. En het moet je verleiden om het recept te gaan maken. Dat je denkt: hmm, dat ziet er lekker en mooi uit. Dit kan ik maken in het weekend of voor dat ene feestje. Dit recept voor pestobrood kan niet mis gaan. Ook bij jou niet. Beloofd!

Maak het jezelf makkelijk

Je kunt natuurlijk zelf pesto gaan maken. Dit is superlekker en niet moeilijk om te maken. Maar als je snel een lekker recept op tafel wilt zetten, dan zou ik voor de makkelijke weg gaan en kant-en-klare pesto gebruiken. Je kunt tegenwoordig hele lekkere, verse pesto’s kopen bij de kaasboer of op de markt. Dan heb je al eenderde van de ingrediënten in huis. Wat je verder nog nodig hebt? Een rol vers pizzadeeg en kaas. Dat is het. En met deze drie ingrediënten zet je dit heerlijke pestobrood in een mum van tijd op tafel. Wanneer ga jij dit makkelijke pestobrood maken?

Ingrediënten

  • 1 rol vers pizzadeeg
  • 60 gr pesto
  • 40 gr geraspte oude kaas

Materialen

  • cakeblik

Zo maak je het

  1. Rol het pizzadeeg uit en smeer dit in met de pesto.

  2. Strooi de kaas over de pesto. Rol het deeg aan de lange zijde op.

  3. Snijd het deeg in de lengte doormidden. Vlecht de strengen over elkaar heen.

  4. Leg het pestobrood in een cakeblik bekleed met bakpapier.

  5. Bak het pestobrood in 20 minuten af in de oven op 220 graden Celsius (boven,- en onderwarmte).

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan