Parijs

Foodie in Paris

December is een hele leuke maand om andere steden te bezoeken. De stad is helemaal in kerstsfeer, overal lichtjes en gezelligheid. Ik ben zelf echt een stadsmens en heb al heel veel steden gezien.

Parijs was alweer een tijdje geleden en ik vond het wel weer een stedentrip waard. Parijs is prachtig in December en heel makkelijk bereisbaar. Met de auto is het 5 uurtjes rijden vanaf Amsterdam, maar je kunt nog beter de trein nemen. Parkeren is niet echt aan te raden in Parijs namelijk.

Dus als je nog plannen hebt om er even tussen uit te gaan deze dagen, dan kan ik je Parijs heel erg aanbevelen.. Kijk mee wat ik daar at, zag en beleefde.

20121208-204644.jpg

Het was wel een beetje koud, maar een lekkere soep d’ognions, maakte mij weer lekker warm. 

Le Pont d’amour met alle slotjes. Wij hebben onze liefde hier niet bezegeld, maar dat zit wel snor <3

20121208-204736.jpg

Het prachtige Louvre. Het museum is zo groot, dat je wel 2 dagen nodig hebt om alles te bezoeken. Wij hebben de Mona Lisa natuurlijk wel gespot.

20121208-204748.jpg

Van binnen is het nog mooier!

20121208-204801.jpg

Ohh ik ben dol op Parijse broodjes. Deze galette aux noisettes van Boulanger Paul was echt te goddelijk.

20121208-204816.jpg

Yummy taartjes bij Angelina.

20121208-204832.jpg

En lekker home made jammetjes.

20121208-204846.jpg

Angelina is echt de hotspot voor hete choco. Dit was de lekkerste choco die ik ooit geproefd heb. Volgens mij zat er heel veel room doorheen.

Wij verbleven in het Suites Novotel. Een ideaal hotel als je met de auto gaat. De kamers zijn echt enorm groot, met een apart bad en een aparte douche. Het ontbijt was heerlijk en helemaal biologisch. Lekker jam van Lenôtre en pains au chocolat.

20121208-204943.jpg

Als je aan Parijs denkt dan denk je aan crêpes natuurlijk.. met Nutella.

De warenhuizen zijn zo mooi rond kerst. Bij Lafayette hadden ze elke etalage in kerstsferen gebracht met bewegende beelden en muziekjes. Echt heel mooi.

20121208-205009.jpg

Even thee halen bij Betjeman & Barton. Ik nam een kerst thee mee met caramel en een thee met passievruchten. Oh alleen die geur al.

20121208-205021.jpg

Echt zoveel soorten, ik kon bijna niet kiezen.

Als je van chocola houdt moet je naar Roger gaan op het Place du Madeleine. Deze beelden zijn helemaal van chocola gemaakt. Ik zou er zo een hapje van willen nemen.

20121208-205039.jpg

Laduree heeft verder geen tekst nodig…20121208-205050.jpg

Zo mooi en zo zoet allemaal..

20121208-205059.jpg

Wauw wat een mooie macarontaart

20121208-205114.jpg

Yummy makarons, I like.

20121208-205123.jpg

My old time favorite Salted Caramel en hij was goddelijk. Ik was wel teleurgesteld dat ik een zakje kreeg en geen doosje.. Maar dat kwam omdat ik er maar 6 meenam..

 

Steak au frites, typisch Frans.

20121208-205131.jpg

Op de Champs Élysées is momenteel een kerstmarkt. Een super grote en leuke kerstmarkt met heel veel lekkere dingen.

Yum broodjes worst, ik hou er van.

20121208-205154.jpg

Mooie gingerbread koekjes. Versierd met Icing.

Geroosterde Kastanjes op de kerstmarkt.. Ik heb ze niet geproefd.

Papperdelle au Saumon et Cantherelles. Dit at ik bij een leuke bistro op Place de L’Almau. De bistro heet La grand Coron.

De Arc de Triomph.

En de Eiffeltoren natuurlijk.. Het was best een eind lopen bij elkaar. Maar wel de moeite waard.20121208-205218.jpg

Even opwarmen met lekkere crêpes met amandelen.

En toen was het alweer voorbij en gingen we weer naar huis. Als je Parijs echt goed wilt zien, dan is 3 dagen te kort. Helemaal als je 1 dag aan het reizen bent. Maar ik ga zeker terug en dan blijf ik langer en… ga ik met de trein.









Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in