Preistamppot met oude kaas
Het is bijna zomer en ik kom nog met stamppot aanzetten. Ik vind dat dat prima kan, want je kan een stamppot namelijk ook heel goed maken met zomerse groentes. Deze preistamppot met oude kaas is dus een lichtere stamppot, daarom houd ik hem ook lekker vega. Je kan er uiteraard een lekker worstje van kip bij serveren of een stukje witvis, maar zo zonder vlees of vis is hij ook al heel erg lekker.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 900 gr kruimige aardappelen
- 600 gr prei
- 1 teentje knoflook
- 100 gr oude kaas
- Scheutje warme melk
- 1 el mosterd
- Paar takjes bieslook
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Doe de aardappelen in een pan met water en zout en kook ze in 10 – 12 minuten gaar. Giet af. Voeg een scheutje warme melk en wat peper en zout toe en stamp dit tot een fijne puree.
Snijd in de tussentijd de prei in repen en was deze grondig. Bak de prei samen met de gehakte knoflook rondom aan in een wok met wat olijfolie. Voeg een el mosterd en wat peper en zout toe.
Snijd de bieslook fijn en de oude kaas in blokjes en meng dit samen met de gewokte prei door de puree.
Serveer de preistamppot eventueel met een braadworstje van kip of een mootje kabeljauw. Of houd hem lekker vega.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.