Preistamppot met oude kaas
Het is bijna zomer en ik kom nog met stamppot aanzetten. Ik vind dat dat prima kan, want je kan een stamppot namelijk ook heel goed maken met zomerse groentes. Deze preistamppot met oude kaas is dus een lichtere stamppot, daarom houd ik hem ook lekker vega. Je kan er uiteraard een lekker worstje van kip bij serveren of een stukje witvis, maar zo zonder vlees of vis is hij ook al heel erg lekker.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 900 gr kruimige aardappelen
- 600 gr prei
- 1 teentje knoflook
- 100 gr oude kaas
- Scheutje warme melk
- 1 el mosterd
- Paar takjes bieslook
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe de aardappelen in een pan met water en zout en kook ze in 10 – 12 minuten gaar. Giet af. Voeg een scheutje warme melk en wat peper en zout toe en stamp dit tot een fijne puree.
Snijd in de tussentijd de prei in repen en was deze grondig. Bak de prei samen met de gehakte knoflook rondom aan in een wok met wat olijfolie. Voeg een el mosterd en wat peper en zout toe.
Snijd de bieslook fijn en de oude kaas in blokjes en meng dit samen met de gewokte prei door de puree.
Serveer de preistamppot eventueel met een braadworstje van kip of een mootje kabeljauw. Of houd hem lekker vega.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in