fbpx
Menu

Preistamppot met oude kaas

Het is bijna zomer en ik kom nog met stamppot aanzetten. Ik vind dat dat prima kan, want je kan een stamppot namelijk ook heel goed maken met zomerse groentes. Deze preistamppot met oude kaas is dus een lichtere stamppot, daarom houd ik hem ook lekker vega. Je kan er uiteraard een lekker worstje van kip bij serveren of een stukje witvis, maar zo zonder vlees of vis is hij ook al heel erg lekker.

In deze fase van mijn leven wil ik vooral snel, makkelijk, vers en gezond eten. En daarom maak ik het mijzelf graag gemakkelijk.

Als het maar makkelijk is

Sinds ik moeder ben, moet het vooral allemaal niet te ingewikkeld zijn. De tijd dat ik iedere dag wat anders at (en gerust twee uur in de keuken stond) is voorbij. Tijdelijk dan he, want ik verwacht dat dat wel weer terugkomt. Nee in deze fase van mijn leven wil ik vooral snel, makkelijk, vers en gezond eten. En daarom maak ik het mijzelf graag gemakkelijk. Met de aardappelen van CêlaVíta bijvoorbeeld. Die hoef je niet zelf te wassen en te schillen, dat hebben zij al voor je gedaan. Het enige wat je moet doen is koken. En in dit geval maak ik er een lekker stamppotje van. Ook niet heel ingewikkeld dus.

 

Lekker, vers en gezond

Lekker, vers en gezond dus! In het weekend zondig ik natuurlijk ook, maar doordeweeks wil ik graag fatsoenlijk eten. Met veel verse groente. Oma’s kruimige aardappelen smaken precies zoals wij ze vroeger thuis aten. Ze zijn super vers (tijdens oogsttijd kunnen de aardappelen al binnen 24 uur in de supermarkt liggen), ze bevatten geen kunstmatige toevoegingen en zijn vooral heel lekker. Dat vindt de rest van Nederland ook, want ze zijn als lekkerste getest. Maar wat ik vooral fijn vind, is het gemak. Je doet ze zo, hop vanuit de zak in de pan en dat scheelt toch zo’n 15 minuten werk.  Terwijl de aardappelen koken, wok ik de prei met een beetje mosterd en dan is het enkel een kwestie van stampen en klaar ben je. Fijn toch?

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

Zo maak je het

  1. Doe Oma’s kruimige aardappelen in een pan met water en zout en kook ze in 10 – 12 minuten gaar. Giet af. Voeg een scheutje warme melk en wat peper en zout toe en stamp dit tot een fijne puree.

  2. Snijd in de tussentijd de prei in repen en was deze grondig. Bak de prei samen met de gehakte knoflook rondom aan in een wok met wat olijfolie. Voeg een el mosterd en wat peper en zout toe.

     

  3. Snijd de bieslook fijn en de oude kaas in blokjes en meng dit samen met de gewokte prei door de puree.

  4. Serveer de preistamppot eventueel met een braadworstje van kip of een mootje kabeljauw. Of houd hem lekker vega.

     

Dit bericht is in samenwerking met CêlaVíta, lees mijn disclaimer.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

8 reacties

  • Esther
    19 juni 2019 om 18:00

    Zojuist dit lekkere stamppotje gegeten met geraspte kaas. Had geen mosterd in huis en piccalilly genomen. Ook heel lekker. Ipv zout 1 of 2 theelepels knorr strooiaroma en zwarte peper. Had wel weer trek in vlees, dus met een lekker karbonaatje.

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 juni 2019 om 11:10

    Leuk om te horen.

    Beantwoorden
  • Rieneke
    20 mei 2019 om 11:43

    Op de foto staat ook een sausje afgebeeld. En laat ik daar nou dol op zijn! Wat voor sausje is het? Dat maakt het recept helemaal af! Alvast bedankt

    Beantwoorden
  • Ietje
    29 mei 2019 om 16:27

    Superlekker stampotje. Vanavond maak ik deze voor de tweede keer. Wij eten het met een kaasschnitzel. Volgens mij is het sausje mosterd.

    Beantwoorden
  • March73
    14 mei 2019 om 23:05

    Heb je voor bij de recepten ook de calorieën, koolhydraten e.d.?

    Beantwoorden
  • Annika
    16 mei 2019 om 08:23

    Nee, wij berekenen deze gegevens niet.

    Beantwoorden
  • Janny Dassen
    7 mei 2019 om 13:54

    Ons menu voor vanavond! Dankjewel!👏

    Beantwoorden
  • Annika
    8 mei 2019 om 16:14

    Graag gedaan :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen