fbpx
Menu

Makkelijke moederdagtaart met chocola en cheesecake

Dit is de tweede keer dat ik deze blog voor makkelijke moederdagtaart schrijf. Ik had namelijk wat ruzie met mijn blog. Op de een of andere manier lukte het even niet om artikelen op te slaan, met als gevolg dat ik het steeds weer opnieuw moest schrijven. Maar goed ik wil het recept toch graag met jullie delen, dus er zit niets anders op dan 3 x zuchten en opnieuw beginnen. Deze moederdagtaart is er namelijk weer eentje in de categorie: “ziet er super uit, maar is doodsimpel”. En daar houden we van bij Uit Pauline’s keuken.

Met mijn bakmix

Een zachte bodem van chocoladecake met daarop een stevige cheesecakevulling. Heerlijk! De bodem maak ik met mijn eigen Uit Pauline’s keuken x Leev Choco Chip Cakemix. Dat is dus enkel een kwestie van ingrediënten mengen en bakken maar. De cheesecakelaag is minstens zo makkelijk. Je hoeft het ook niet apart te bakken, het gaat gewoon in één keer de oven in. Omdat de chocoladecake wat gaat rijzen, krijg je een heel mooi effect. Het ziet er lekker homemade uit.

Kind kan de was doen

Deze chocolade cheesecake is dus kidsproof, is dat even handig met moederdag in het vooruitzicht? Een kleine hint aan de partner en kids kunnen dus geen kwaad. Dit jaar is de tweede keer dat ik moederdag mag vieren. Ik vind het zo’n bijzondere dag, even stilstaan hoe bijzonder het is dat dit mij (na een lange reis) gegund is. Ik zie nu al uit naar Merlijn zijn knutselwerkje en lekker met zijn drietjes ontbijten in bed. En heel misschien krijg ik ook wel een lekkere moederdagtaart, schat lees je mee?

10- 12 personen

Ingrediënten voor 10 - 12 personen

Chocoladecake

  • 1 x 1 x Uit Pauline's keuken x Leev Choco Chip Cakemix (te koop bij AH)
  • 4 eieren (maat L)
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 75 ml (amandel)melk

Cheesecake

  • 600 gr roomkaas
  • 175 gr suiker
  • 3 eieren (maat L)
  • 125 ml zure room
  • 2 tl maïzena

Materiaal

  • Sprinvorm 24 cm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet deze in.

  2. Begin met het maken van de chocoladecake. Mix de eieren met de zonnebloemolie en de (amandel)melk luchtig. Wil je een lactosevrije chocoladecake, gebruik dan een plantaardige melk soort. Voeg de bakmix toe en spatel dit door het beslag.  Giet het beslag in de springvorm.

  3. Vervolgens maak je de cheesecakevulling. Meng in een keukenmachine de roomkaas met de suiker en de zure room door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg tot slot de maïzena toe. Meng het niet te lang. Als het mengsel glad is, is het klaar. Giet de cheesecake vulling op het chocoladebeslag.

  4. Bak de moederdagtaart in ongeveer 55 – 60 minuten af in de voorverwarmde oven. De chocolade cheesecake is klaar als hij nog een beetje wiebelig is. Laat de taart nog een uurtje of 2 in de oven staan, met de ovendeur op een kier. Laat de chocolade cheesecake vervolgens een nachtje opstijven in de koelkast.

    Bewaar de moederdagtaart in de koelkast.

Kan je de bakmix niet vinden, vraag er dan naar bij de klantenservice van Albert Heijn. Lukt het echt niet, dan kan je ook een brownie bodem gebruiken, volgens dit recept.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

12 reacties

  • Pasteil
    11 mei 2019 om 20:18

    Ik heb net het chocolademengsel in de springvorm gedaan, nu kom ik tot de vaststelling dat ik maar 200g roomkaas heb gekocht ipv. 600g. Help! Kan ik alles van het kaas-gedeelte delen door drie? Zodat ik een chocoladecake heb met kaastaart-topping?

    Beantwoorden
  • Kristien Grijp
    9 mei 2019 om 21:11

    Is jouw mix ook in Belgie te krijgen? Is er een lactosevrij alternatief voor de roomkaas? Gr Kristien

    Beantwoorden
  • D
    8 mei 2019 om 09:24

    Mijn oven kan dus niet op een kier (dan valt ie weer dicht of hij moet helemaal open). Zou jij dan bijv de oven heel laag nog twee uur aanzetten?

    Beantwoorden
  • Annika
    8 mei 2019 om 16:19

    Nee dat zou ik niet doen. Belangrijk is dat de overgang van de warme oven naar buiten niet te groot is. Kun je niet iets tussen de ovendeur proppen? Een theedoek oid?

    Beantwoorden
  • Sonja Schultz
    6 mei 2019 om 09:38

    Wat ziet dat er lekker uit! Ga ik zeker deze week proberen te maken. 🤗

    Beantwoorden
  • Monique juttmann
    5 mei 2019 om 22:33

    Kan je ook minder suiker gebruiken of iets anders om het te zoeten?? Ga het zeker maken !!

    Beantwoorden
  • Pauline
    6 mei 2019 om 15:12

    Voor het cheesecake gedeelte kan dat zeker, probeer zelf uit wat je lekker vindt.

    Beantwoorden
  • Anja VH
    5 mei 2019 om 18:34

    Deze ga ik tegen Moederdag uitproberen. Ik ga niet wachten tot manlief en/of de kinderen eraan beginnen 😊

    Beantwoorden
  • Annika
    5 mei 2019 om 17:54

    Hoi Pauline! Ziet er weer super uit! Kan ik deze cheesecake ook met kwark maken i.p.v. roomkaas? Of half om half? Groetjes!

    Beantwoorden
  • Pauline
    6 mei 2019 om 15:13

    Half om half kan wel denk ik. Helemaal kwark durf ik niet te zeggen of dat goed gaat.

    Beantwoorden
  • marga
    5 mei 2019 om 11:38

    Ik geef t recept door aan mijn dochter😊 kan ik ook wat punten invriezen....of maar gewoon uitproberen..

    Beantwoorden
  • Pauline
    6 mei 2019 om 15:14

    Yes dat kan wel!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen