moederdag taart

Moederdagtaart

Deze moederdagtaart is er eentje in de categorie: “ziet er super uit, maar is doodsimpel”. En daar houden we van bij Uit Pauline’s keuken. Een zachte bodem van chocoladecake met daarop een stevige cheesecakevulling. Heerlijk! Je hoeft ze niet apart te bakken, het gaat gewoon in één keer de oven in. Omdat de chocoladecake wat gaat rijzen, krijg je een heel mooi effect. Het ziet er lekker homemade uit. Liever alleen cheesecake, nog simpeler, probeer dit recept dan eens.

ingrediënten voor cake met bosvruchten
moederdagtaart
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 10 - 12 personen

Chocoladecake

  • 200 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 40 gr cacao
  • 175 gr suiker
  • 4 eieren (maat L)
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 75 ml (amandel)melk
  • Snuf zout

Cheesecake

  • 600 gr roomkaas
  • 175 gr suiker
  • 3 eieren (maat L)
  • 125 ml zure room
  • 2 tl maïzena

Materiaal

  • Sprinvorm 24 cm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet deze in.

  2. Begin met het maken van de chocoladecake. Mix de eieren met de zonnebloemolie en de (amandel)melk luchtig.  Voeg de suiker, de bloem, de cacao, het bakpoeder en een snuf zout toe en spatel dit door het beslag.  Giet het beslag in de springvorm.

  3. Vervolgens maak je de cheesecakevulling. Meng in een keukenmachine de roomkaas met de suiker en de zure room door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg tot slot de maïzena toe. Meng het niet te lang. Als het mengsel glad is, is het klaar. Giet de cheesecake vulling op het chocoladebeslag.

  4. Bak de moederdagtaart in ongeveer 55 – 60 minuten af in de voorverwarmde oven. De chocolade cheesecake is klaar als hij nog een beetje wiebelig is. Laat de taart nog een uurtje of 2 in de oven staan, met de ovendeur op een kier. Laat de chocolade cheesecake vervolgens een nachtje opstijven in de koelkast.

    Bewaar de moederdagtaart in de koelkast.

moederdagkaart
moederdag taart

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in