
Viscuisine Bretagne
Ken je dat, dat je ineens zin hebt in dingen die je vroeger graag at? Ik had dat onlangs met Viscuisine Bretagne. Toen dat in de jaren 90 in de schappen kwam, at ik dat best vaak. Het was mijn manier om toch vis te eten. Compleet verhuld door een laag smaakmakers, maar zo vond ik het lekker. Inmiddels vind ik vis met enkel een beetje peper en zout ook lekker, maar toch kreeg ik ineens in deze smaken. Dus besloot ik om het recept zelf na te maken (ok eerlijk, ik heb ook een doosje kant en klaar gehaald). Als ik een recept na wil maken, kijk ik gewoon wat erin zit en daar geef ik dan mijn eigen draai aan.
Uit de Airfryer
Ik maak de viscuisine klaar in mijn Airfryer. Het grootste nadeel aan vis bereiden vind ik de geur die het achterlaat. Groot voordeel is dat je de Airfryer heel makkelijk schoonmaakt en die visgeur dus zo verdwenen is. Handig!
Al met al staat deze maaltijd in nog geen 20 minuten op tafel. De gaartijd hangt wel een beetje af van de dikte van je moot kabeljauw. Hoe dikker de vis, des te langer de bereidingstijd.
Lekker snel
Al met al staat deze maaltijd in nog geen 20 minuten op tafel. De gaartijd hangt wel een beetje af van de dikte van je moot kabeljauw. Hoe dikker de vis, des te langer de bereidingstijd. Houd dit dus ook een beetje in de gaten. Je zou hier nog een lekkere frisse groene salade bij kunnen maken voor wat extra groente. Of je grilt wat asperges mee. Kan ook gewoon in de Airfryer.


Lekkere recepten voor de zomer!
Lekkere recepten voor de zomer!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr kabeljauw
- 500 gr voorgegaarde aardappelen
- Rasp van een halve citroen
- 125 gr kwark
- 1 teentje knoflook
- Handje panko (grof broodkruim)
- Paar takjes bieslook
- Paar takjes peterselie
- Paar takjes dille
- Peper en zout
- Olijfolie
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Besprenkel de aardappelen met iets olijfolie en wat zout en gaar ze gedurende 10 minuten in de Airfryer op 180 graden.
Dep de kabeljauw droog met een keukenpapiertje. Meng de kwark met een gehakt teentje knoflook, de gehakte groene kruiden, de rasp van de citroen en wat peper en zout. Voeg net zoveel panko toe totdat het mengsel iets stevig is. Verdeel het mengsel over de kabeljauw.
Leg de kabeljauw voorzichtig op de aardappelen. Het is ook handig om er een stukje bakpapier onder te leggen. Gaar de viscuisine nu samen met de aardappeltjes nog 8 tot 10 minuten. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van je vis. Hoe dikker, des te langer hij nodig heeft.
Serveer de viscuisine met de aardappeltjes en eventueel een groene salade.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in