witlofschotel uit de oven

Witlofschotel uit de oven met brie

Witlofschotel uit de oven maken? Superlekker en makkelijk! In plaatst van ham en kaas voegen wij brie en Serranoham toe, net wat spannender. En je zet deze witlofschotel alsnog binnen 30 minuten op tafel. Lekker snel toch? Het is eigenlijk een soort witlof stamppot, maar dan in de vorm van een ovenschotel. De walnoten en appel maken het extra lekker. Liever traditionele witlof uit de oven met ham en kaas? Hebben we ook! Maar deze witlofschotel is ook zeker het proberen waard.

 

witlofschotel uit de oven
Ingrediënt aardappels
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr kruimige aardappelen
  • 6 stronkjes witlof
  • 80 gr Serranoham
  • 100 gr brie
  • 1 appel
  • 30 gr walnoten
  • Scheutje warme melk
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

  2. Doe de aardappelen in een pan met water en zout en kook ze in 10 – 12 minuten gaar. Giet af. Voeg een scheutje warme melk en wat peper en zout toe en stamp de aardappelen tot een fijne puree.

  3. Halveer in de tussentijd de witlofstronkjes en verwijder de harde kern. Kook ze in 5 minuten gaar in water met zout.

  4. Verdeel de aardappelpuree over een ovenschaal. Wikkel een stronkje witlof in een plak Serranoham en verdeel deze over de puree. Snijd de brie en de appel in plakjes en verdeel deze over de witlofschotel.

  5. Garneer de schotel met wat walnoten en plaats deze voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. De witlofschotel is klaar als de brie een beetje gesmolten is. Serveer meteen.

    Tip: drizzle een klein beetje honing over de witlof. Liever geen vlees? je kan de Serranoham ook achterwege laten.

witlofschotel uit de oven
witlof uit de oven met ham en kaas

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (37 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.