Witlofschotel uit de oven met brie

Witlofschotel uit de oven met brie

Ik ben opgegroeid met AVG’tjes. Aardappelen, vlees en groente stond zeker 5 x per week bij ons op tafel (en in het weekend pasta, soep of bami). Dat was misschien niet altijd even spannend maar wel goed. Altijd vers en van prima kwaliteit. Wij hadden zelf een moestuin en voor de aardappelen gingen mijn ouders altijd naar de boer. Ik woonde immers op het platteland, dus boeren genoeg in de omgeving. Ze werden in jutezakken van zo’n 25 kilo tegelijk gekocht. Mijn vader was diegene die kookte bij ons thuis, hij schilde de aardappelen en maakte de groente schoon en braadde het vlees. Een witlofschotel uit de oven stond niet bij ons op tafel, alles werd gekookt en voorzien van wat specerijen of kaas. Simpel, maar wel lekker. Heel lang kon ik geen AVG meer zien (iets met een overkill), maar nu weet ik het wel weer te waarderen. En vind ik het leuk om er een creatieve draai aan te geven. Dat maakt het net iets spannender. Vandaag deel ik het recept voor een witlofschotel met ham en kaas uit de oven, maar dan even anders. Ik gebruik namelijk Serranoham en brie. Een lekkere spannende combinatie, die nog steeds binnen 30 minuten op tafel

Witlofschotel uit de oven met brie
Witlofschotel uit de oven met brie

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr kruimige aardappelen
  • 6 stronkjes witlof
  • 80 gr Serranoham
  • 100 gr brie
  • 1 appel
  • 30 gr walnoten
  • Scheutje warme melk
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

     

  2. Doe Oma’s kruimige aardappelen in een pan met water en zout en kook ze in 10 – 12 minuten gaar. Giet af. Voeg een scheutje warme melk en wat peper en zout toe en stamp de aardappelen tot een fijne puree.

     

     

  3. Halveer in de tussentijd de witlofstronkjes en verwijder de harde kern. Kook ze in 5 minuten gaar in water met zout.

     

     

  4. Verdeel de aardappelpuree over een ovenschaal. Wikkel een stronkje witlof in een plak Serranoham en verdeel deze over de puree. Snijd de brie en de appel in plakjes en verdeel deze over de witlofschotel.

     

     

  5. Garneer de schotel met wat walnoten en plaats deze voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. De witlofschotel is klaar als de brie een beetje gesmolten is. Serveer meteen.

    Tip: drizzle een klein beetje honing over de witlof. Liever geen vlees? je kan de Serranoham ook achterwege laten.

     

Witlofschotel uit de oven met brie
Witlofschotel uit de oven met brie

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Stamppot recepten Aardappel Appel Hollandse recepten Oven Vlees recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (48 stemmen)

23 april 2019


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in