amandel cake

Amandel cake met frambozen

Amandelmeel in je cake of taart geven net een beetje iets extra’s. Amandelen verwerken in gebak zie je veel in gebak en koekjes uit de zuidelijke landen van Europa en midden-oosters gebak. Zoals Italië, Spanje en Zuid-Frankrijk. Wat ook logisch is omdat amandelen daar groeien. De amandelen worden eerst fijngemalen voordat ze gebruikt worden. In de super kun je ook gewoon amandelmeel kopen, maar voor deze amandel cake kun je ook zelf de amandelen fijnhakken. Wanneer je amandelmeel gebruikt wordt de amandelcake iets luchtiger dan wanneer je zelf amandelen fijnhakt. 

Lekker met frambozen

In de cake heb ik frambozen verwerkt. Maar je zou het ook heel goed kunnen maken met blauwe bessen. Om te zorgen dat niet alle frambozen onder in de cake belanden (omdat ze door het beslag heen naar beneden zakken) kun je de frambozen voordat je ze door het beslag heen schept eerst even bestrooien met wat zelfrijzend bakmeel. Niet te veel, maar van een klein laagje voorzien. Nu zullen ze veel minder snel naar beneden zakken. Ik gebruikte voor deze amandelcake overigens diepvriesframbozen die ik er zelfs bevroren in heb gedaan. En dat werkte prima! Maar vers is natuurlijk ook heel lekker. 

amandel cake
amandel cake

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten

  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 120 gr amandelmeel
  • 150 gr boter
  • 4 eieren
  • 220 gr witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 250 gr frambozen (diepvries kan ook)
  • poedersuiker

Materiaal

  • bakblik van 20x30cm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) of 160 graden (hetelucht). Vet een bakblik van 20x30cm in en bekleed daarna met bakpapier. 

  2. Doe de eieren, suiker, boter en vanille extract in een mengkom en mix voor 8 minuten.

  3. Zeef het bakmeel boven het beslag en schep er door. Voeg dan het amandelmeel en de frambozen er bij en schep goed door. Ik heb mijn frambozen niet laten ontdooien. 

  4. Schep het beslag in het voorbereide bakblik. Zet voor 50-60 minuten in de oven. Check of de amandelcake gaar is met bijvoorbeeld een satéprikker (wanneer gaar, dan komt het stokje er schoon uit). Laat de amandelcake zo’n 15 minuten afkoelen. Haal hem daarna uit het bakblik en laat verder afkoelen op een afkoelrekje. 

    Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.

amandel cake
Amandel cake

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (17 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in