Recept röstipizza

Röstipizza met gerookte zalm

Dit ideetje voor een röstipizza met gerookte zalm kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Pauline en ik waren laatst lunchen bij een leuk tentje in Amsterdam. Daar bestelde ik eggs benedict. Maar deze werden niet op brood geserveerd, maar, je raad het al, op rösti. En dat was me toch een partij lekker. Een heerlijke krokante bodem en daarbovenop een lekker gepocheerd eitje. En Pauline zou Pauline niet zijn als ze daar meteen een variatie op bedenkt. En zo was het idee voor deze röstipizza met gerookte zalm geboren. Klinkt goed he?

Aardappel anders

Ik moet eerlijk bekennen dat ik jarenlang geen rösti heb gegeten. Vroeger aten we het wel eens. Je weet wel, die rondjes uit zo’n diepvrieszak. Toch vond ik dat altijd superlekker. En het is weer eens wat anders dan een gekookte of gebakken aardappel. En rösti doet het dus ook heel goed als pizzabodem. Nu is het natuurlijk compleet anders dan een normale pizzabodem en daar moet je het ook zeker niet mee vergelijken. Maar het is weer eens een leuke variatie. Wij hebben de röstipizza belegd met een mengsel van creme fraiche en zure room. Als topping gebruiken we gerookte zalm, rode ui en kappertjes. Yum! Een heerlijk licht gerechtje wat zich perfect leent voor de lunch. Je kunt ook kleine röstipizza’s maken en deze serveren als borrelhap of straks bij de Paasbrunch. Superleuk toch?

Recept röstipizza
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 2-4 pers.

  • 400 gr kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • 1 ei
  • Peper en zout

Voor de toppings

  • 2 el zure room
  • 2 el creme fraiche
  • Peper en zout
  • 100 gr gerookte zalm
  • 1 el kappertjes
  • 0,5 rode ui
  • handje rucola

Zo maak je het

  1. Schil de aardappelen. Was ze grondig en rasp de aardappelen. Rasp de ui, voeg dit bij de aardappel en laat het geheel goed uitlekken (in een vergiet).

  2. Voeg het ei en peper en zout toe. De substantie moet een beetje plakkerig aanvoelen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vorm een ronde pizza van de aardappelrasp.

  3. Zet de röstipizza 20 minuten in de oven op 180 graden Celsius (hetelucht).

  4. Meng de zure room met de creme fraiche en breng op smaak met peper en zout. Smeer de röstipizza in met het mengsel en bak nog eens 20 minuten in de oven op 180 graden.

  5. Snijd de rode ui in plakjes en verdeel dit over de röstipizza. Beleg de röstipizza verder met de gerookte zalm, de kappertjes en wat rucola. Strooi er tot slot nog wat peper over heen. Serveer meteen.

Röstipizza met gerookte zalm
Recept röstipizza
Röstipizza met gerookte zalm

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (23 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Pizza recepten Aardappel Zalm Gezonde recepten Pasen Oven Vis recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in