Menu
hutspot-uit-de-oven-7294.jpg

Hutspot uit de oven met gehakt en kaas

Deze hutspot uit de oven heeft me bijna aan het huilen gemaakt. Nee niet door de uien, maar vanwege een technisch ding. Ik had deze blog helemaal af, tekst geschreven, recept uitgewerkt, foto’s bewerkt en ingevoegd en toen liep mijn laptop vast en was alles weg. Normaal slaat hij tussentijds op, maar dat was ook niet gebeurd, dus zit er niks anders op dan alles overnieuw typen. Balen, want er gaat best wat tijd zitten in het klaarzetten van een blog. Maar ik wil jullie dit recept voor hutspot uit de oven niet onthouden, dus hier komt poging 2.

Ook geschikt voor niet hutspot lovers

Dit recept is echt een familierecept. Waarom? Nou zelfs mensen die niet van hutspot houden (ik noem geen namen) vinden dit lekker. Ik snap dat je misschien niet heel blij wordt van gekookte aardappelen, wortel en ui (want dat is wat hutspot is) maar deze versie valt vast goed in de smaak. Hij is spannender, door het pittige gehakt, en het laagje krokante kaas maakt het een allemansvriend.

Lekker pittig

Als je dit maakt voor kleintjes, dan zou ik de peper achterwege laten. Maar anders is het echt een toevoeging. Pittig gehakt, zoete wortel en het zoutige van de kaas is echt heerlijk bij elkaar. En het is ook zo gemaakt. Lekker makkelijk dus. Net iets meer werk dan de klassieke versie, maar dat is het dubbel en dwars waard. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Deze hutspot is ook geschikt voor mensen die niet van hutspot houden.

4 personen

Ingrediënten

  • 750 gr kruimige aardappelen
  • 750 gr winterpeen
  • 1 + 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gr gehakt
  • 1 el ketjap
  • 1 chilipeper ((optioneel))
  • 50 gr geraspte belegen kaas
  • Scheutje melk
  • 1 blaadje laurier
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht).

    Schil de aardappelen en de wortelen en snijd ze in stukken. Breng ze samen met 1 gesneden ui en het blaadje laurier en wat zout aan de kook en laat het in zo’n 10 minuten gaar worden. Verwijder het laurier, voeg een scheutje melk en wat peper en zout toe en stamp het tot een grove stamppot.

  2. Bak het gehakt rul in een koekenpan. Pel en snipper de andere ui en hak de knoflook en de chilipeper (zonder zaadlijsten) fijn. Bak dit mee. Als er kleine kinderen mee eten zou ik de chilipeper achterwege laten en enkel wat zwarte peper gebruiken. Voeg de ketjap toe en roer om. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal.

  3. Verdeel de hutspot over het gehakt. Garneer de hutspot schotel met wat geraspte kaas. Zet de schotel in de oven. De hutspot uit de oven is klaar als het kaaslaagje lekker krokant geworden is, dit duurt ongeveer 10 minuten.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan