fbpx
Menu

Hutspot uit de oven met gehakt en kaas

Deze hutspot uit de oven heeft me bijna aan het huilen gemaakt. Nee niet door de uien, maar vanwege een technisch ding. Ik had deze blog helemaal af, tekst geschreven, recept uitgewerkt, foto’s bewerkt en ingevoegd en toen liep mijn laptop vast en was alles weg. Normaal slaat hij tussentijds op, maar dat was ook niet gebeurd, dus zit er niks anders op dan alles overnieuw typen. Balen, want er gaat best wat tijd zitten in het klaarzetten van een blog. Maar ik wil jullie dit recept voor hutspot uit de oven niet onthouden, dus hier komt poging 2.

Ook geschikt voor niet hutspot lovers

Dit recept is echt een familierecept. Waarom? Nou zelfs mensen die niet van hutspot houden (ik noem geen namen) vinden dit lekker. Ik snap dat je misschien niet heel blij wordt van gekookte aardappelen, wortel en ui (want dat is wat hutspot is) maar deze versie valt vast goed in de smaak. Hij is spannender, door het pittige gehakt, en het laagje krokante kaas maakt het een allemansvriend.

Lekker pittig

Als je dit maakt voor kleintjes, dan zou ik de peper achterwege laten. Maar anders is het echt een toevoeging. Pittig gehakt, zoete wortel en het zoutige van de kaas is echt heerlijk bij elkaar. En het is ook zo gemaakt. Lekker makkelijk dus. Net iets meer werk dan de klassieke versie, maar dat is het dubbel en dwars waard. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Deze hutspot is ook geschikt voor mensen die niet van hutspot houden.

4 personen

Ingrediënten

  • 750 gr kruimige aardappelen
  • 750 gr winterpeen
  • 1 + 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gr gehakt
  • 1 el ketjap
  • 1 chilipeper ((optioneel))
  • 50 gr geraspte belegen kaas
  • Scheutje melk
  • 1 blaadje laurier
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht).

    Schil de aardappelen en de wortelen en snijd ze in stukken. Breng ze samen met 1 gesneden ui en het blaadje laurier en wat zout aan de kook en laat het in zo’n 10 minuten gaar worden. Verwijder het laurier, voeg een scheutje melk en wat peper en zout toe en stamp het tot een grove stamppot.

  2. Bak het gehakt rul in een koekenpan. Pel en snipper de andere ui en hak de knoflook en de chilipeper (zonder zaadlijsten) fijn. Bak dit mee. Als er kleine kinderen mee eten zou ik de chilipeper achterwege laten en enkel wat zwarte peper gebruiken. Voeg de ketjap toe en roer om. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal.

  3. Verdeel de hutspot over het gehakt. Garneer de hutspot schotel met wat geraspte kaas. Zet de schotel in de oven. De hutspot uit de oven is klaar als het kaaslaagje lekker krokant geworden is, dit duurt ongeveer 10 minuten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

15 reacties

  • Ramona
    25 maart 2019 om 13:42

    Misschien een hele domme vraag maar giet je de aardappelen en wortels wel eerst af voordat het scheutje melk erbij gaat? 😊😶

    Beantwoorden
  • Annika
    27 maart 2019 om 18:20

    Yes! Staat er niet bij idd, maar vind dat wel logisch ;)

    Beantwoorden
  • Roepie
    14 maart 2019 om 19:10

    Was Heerlijk

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    13 maart 2019 om 14:29

    Wat een lekker recept! Leuk om het uit de oven te doen!

    Beantwoorden
  • Annika
    13 maart 2019 om 16:43

    Heerlijk is het!

    Beantwoorden
  • Hilde
    8 maart 2019 om 21:37

    Vandaag gemaakt! I.p.v. de chilipeper heb ik wat zwarte peper uit de molen en een halve theelepel paprikapoeder gebruikt. Er werd eerst met wat scepsis gekeken naar de ovenschotel. Maar we hebben aan tafel gestemd en hebben unaniem besloten, dat het gerecht vaker op tafel komt!

    Beantwoorden
  • Hilde
    8 maart 2019 om 21:46

    En inderdaad de aardappelen en wortelen zeker 20 minuten laten koken.

    Beantwoorden
  • Sneepies Sneep
    7 maart 2019 om 17:37

    Hij staat in de oven, ruikt al lekker! Heb alleen mijn potje chilipeper over het gehakt laten vallen 🙈 dus hoop dat ik erin geslaagd ben om alles weer uit de pan te krijgen... veel water op tafel dan maar 🤣

    Beantwoorden
  • ErikR76
    6 maart 2019 om 16:52

    Dit gerecht maandag gemaakt en het was heerlijk! De kinderen vonden het ook erg lekker, zelfs met de chilipepers :) Wel iets langer de wortels en aardappelen laten koken omdat ik ze te hard vond om te kunnen stampen. Denk dat dat een beetje aanvoelen is.

    Beantwoorden
  • Sandra
    2 maart 2019 om 16:37

    Hoi Pauline Welke ketjap bedoel je? Asin of Manis? Groeten, Sandra

    Beantwoorden
  • Pauline
    4 maart 2019 om 08:28

    Ik gebruik altijd Manis.

    Beantwoorden
  • Ina de Vries - Bouwhuijzen
    16 april 2019 om 15:29

    Ik maak dit recept.al een paar jaar.maar dan met swarma en een thee lepeltje sambal.verder hetzelfde.ook met kaas er over heen.

    Beantwoorden
  • Hansje
    12 november 2019 om 15:52

    Swarma? 🤔

    Beantwoorden
  • Lynnie1978
    28 februari 2019 om 17:44

    Ik houd inderdaad niet van peen en ui stamppot, maar hiervan heb ik echt geduld, kan m aanraden, ook makkelijk een dag van tevoren te maken als je ff drukke dag hebt, 10 min in de oven en smullen!

    Beantwoorden
  • karenduis
    27 februari 2019 om 09:58

    Is 10 min koken niet erg kort voor de stampot?

    Beantwoorden

Reactie plaatsen