Hutspot ovenschotel
Dit recept voor hutspot ovenschotel is echt een familierecept. Waarom? Omdat zelfde mensen die niet van de klassieke stamppot wortels, dit recept wel lekker vinden. We snap dat je misschien niet heel blij wordt van gekookte aardappelen, peen en uien (want dat is wat hutspot is) maar deze stamppot uit de oven valt vast goed in de smaak. Hij is spannender, door het pittige gehakt, en het laagje krokante kaas maakt het een allemansvriend.
Deze hutspot is ook geschikt voor mensen die niet van hutspot houden.
Lekker pittig
Als je dit maakt voor kleintjes, dan zou ik de peper achterwege laten. Maar anders is het echt een toevoeging. Pittig gehakt, zoete wortel en het zoutige van de kaas is echt heerlijk bij elkaar. En het is ook zo gemaakt. Lekker makkelijk dus. Net iets meer werk dan de klassieke versie, maar dat is het dubbel en dwars waard. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 750 gr kruimige aardappelen
- 750 gr winterpeen
- 1 + 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 300 gr gehakt
- 1 el ketjap
- 1 chilipeper ((optioneel))
- 50 gr geraspte belegen kaas
- Scheutje melk
- 1 blaadje laurier
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht).
Schil de aardappelen en de wortelen en snijd ze in stukken. Breng ze samen met 1 gesneden ui en het blaadje laurier en wat zout aan de kook en laat het in zo’n 10 minuten gaar worden. Verwijder het laurier, voeg een scheutje melk en wat peper en zout toe en stamp het tot een grove stamppot.
Bak het gehakt rul in een koekenpan. Pel en snipper de andere ui en hak de knoflook en de chilipeper (zonder zaadlijsten) fijn. Bak dit mee. Als er kleine kinderen mee eten zou ik de chilipeper achterwege laten en enkel wat zwarte peper gebruiken. Voeg de ketjap toe en roer om. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal.
Verdeel de hutspot over het gehakt. Garneer de hutspot schotel met wat geraspte kaas. Zet de schotel in de oven. De hutspot uit de oven is klaar als het kaaslaagje lekker krokant geworden is, dit duurt ongeveer 10 minuten.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in