banana bread recept

Lekkerste banana bread met pindakaas

Yum, dit banana bread is voor mij het perfecte gezonde tussendoortje. Als je deze op zondag maakt, kun je er de rest van de week van genieten. Dit peanutbutter bananabread recept  is lekker als tussendoortje, bij de koffie of voor in de lunchtrommel mee naar werk of school. Het kost je slechts 5 minuten aan voorbereidingstijd, dan zet je het peanutbutter bananabread even een uurtje in de oven en klaar ben je. Fijn toch?

Bekijk de video

Ik heb dit recept voor jullie gefilmd. Bekijk hier de video:

Hoe bewaar je bananabread?

Ik krijg vaak de vraag hoe je banana bread het beste kunt bewaren. Je kunt het maximaal 3 dagen buiten de koelkast bewaren, verpakt in aluminiumfolie. Maar je kunt het ook heel goed invriezen. Snijd het alvast in plakjes, vries ze in en haal er iedere dag een plakje uit om mee te nemen naar kantoor. Handig toch?

bananabread
banana bread recept

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 10 plakjes

  • 200 gr (spelt)bloem
  • 3 eieren
  • 4 rijpe bananen
  • 75 gr pindakaas
  • 50 gr pure chocoladestukjes
  • 60 gr dadels
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl koekkruiden
  • Snuf zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
    Pureer 3 bananen met de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer. Heb je geen staafmixer, prak de bananen dan met een vork en hak de dadels fijn met een mes.

  2. Mix de eieren en de pindakaas doorheen. Voeg de bloem, het bakpoeder, het zout en de koekkruiden toe en spatel dit door het beslag. Voeg de chocoladestukjes toe en meng kort. 

  3. Giet het beslag in een ingevette bakvorm van 24 cm. Halveer de 4e banaan en leg deze bovenop het banana bread.

  4. Bak het bananabread in 55 – 60 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Het banana bread is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt. 

     

gezond bananabread recept
bananabread

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (51 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in