fbpx
Menu

Bietjes en frambozen smoothie bowl

Vandaag een lekker gezond ontbijtje, die wanneer je een blender hebt zo gemaakt is. En omdat er bietjes in gaan ben je qua groenten ook al gelijk goed bezig. De bietjes hebben naast dat ze natuurlijk geweldig van kleur zijn ook nog eens een andere zeer mooie eigenschap. Ze houden je bloeddruk onder controle. Ja, inderdaad. Niet iets waar je gelijk in de ochtend aan denkt, maar ze werken goed wanneer je een hoge bloeddruk hebt en wanneer je nou een flink stressvolle dag tegemoet gaat is zo’n bieten en frambozen smoothie helemaal niet zo’n verkeerd idee. Bietjes zijn trouwens ook nog goed tegen ontstekingen. Zo dan hebben we alle gezondheidsvoordelen wel opgenoemd. Ik vind ze vooral lekker omdat ze een beetje een aardse, maar ook zoete smaak hebben zonder super zoet te zijn. En in combinatie met frambozen zijn ze grappig genoeg echt heerlijk. 

Lekkere topping! granaatappelpitjes, gedroogde cranberry's en muesli

Natuurlijk kun je verse frambozen gebruiken. Maar die zijn nu natuurlijk niet in het seizoen en daarom heel duur. Bovendien blender je ze kapot, dus van die ingevroren exemplaren zijn ook prima. Overigens hoef je de smoothie niet perse in een kom te serveren. Wanneer je het fijn vindt om een smoothie te drinken in plaats van op te lepelen laat je de toppings weg en voeg je wat extra melk, havermelk of water toe zodat de smoothie iets vloeibaarder wordt. Als topping kun je zelf natuurlijk ook allerlei lekkere noten toevoegen maar ik gebruik voor deze bowl granaatappelpitjes, gedroogde cranberry’s en wat muesli. 

2 personen

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 bietjes (gekookt)
  • 300 gr frambozen (diepvries)
  • 3 el havervlokken
  • 1 tl vanille extract

Topping

  • 4 el granaatappelpitjes
  • 6 el muesli (krokante)
  • 3 tl cranberry's (gedroogd)

Zo maak je het

  1. Laat de frambozen ontdooien. Doe de frambozen, bietjes, havervlokken en vanille extract in een blender. Houd een paar frambozen apart om te gebruiken als garnering. Blender alles totdat er een mooie gladde smoothie ontstaat. 

  2. Giet de smoothie in een mooie kom. Garneer met de apart gehouden frambozen, granaatappelpitjes, muesli en cranberry’s.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

2 reacties

  • Dirkje
    16 februari 2019 om 10:25

    Hoi Pauline Hoeveel gram bieten tel je ongeveer? Ik heb voorgegaarde gesneden bieten in de vriezer en kan daarom niet zien hoeveel 1 biet (ongeveer) is.. Bedankt voor je recept!

    Beantwoorden
  • Freek
    16 februari 2019 om 09:49

    Waarom staan er nergens calorien?

    Beantwoorden

Reactie plaatsen