frambozen smoothie bowl

Bietjes en frambozen smoothie bowl

Vandaag een lekker gezond ontbijtje, die wanneer je een blender hebt zo gemaakt is. En omdat er bietjes in gaan ben je qua groenten ook al gelijk goed bezig. De bietjes hebben naast dat ze natuurlijk geweldig van kleur zijn ook nog eens een andere zeer mooie eigenschap. Ze houden je bloeddruk onder controle. Ja, inderdaad. Niet iets waar je gelijk in de ochtend aan denkt, maar ze werken goed wanneer je een hoge bloeddruk hebt en wanneer je nou een flink stressvolle dag tegemoet gaat is zo’n bieten en frambozen smoothie helemaal niet zo’n verkeerd idee. Bietjes zijn trouwens ook nog goed tegen ontstekingen. Zo dan hebben we alle gezondheidsvoordelen wel opgenoemd. Ik vind ze vooral lekker omdat ze een beetje een aardse, maar ook zoete smaak hebben zonder super zoet te zijn. En in combinatie met frambozen zijn ze grappig genoeg echt heerlijk. 

Lekkere topping! granaatappelpitjes, gedroogde cranberry's en muesli

Natuurlijk kun je verse frambozen gebruiken. Maar die zijn nu natuurlijk niet in het seizoen en daarom heel duur. Bovendien blender je ze kapot, dus van die ingevroren exemplaren zijn ook prima. Overigens hoef je de smoothie niet perse in een kom te serveren. Wanneer je het fijn vindt om een smoothie te drinken in plaats van op te lepelen laat je de toppings weg en voeg je wat extra melk, havermelk of water toe zodat de smoothie iets vloeibaarder wordt. Als topping kun je zelf natuurlijk ook allerlei lekkere noten toevoegen maar ik gebruik voor deze bowl granaatappelpitjes, gedroogde cranberry’s en wat muesli. 

frambozen smoothie bowl
frambozen smoothie bowl
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 bietjes (gekookt)
  • 300 gr frambozen (diepvries)
  • 3 el havervlokken
  • 1 tl vanille extract

Topping

  • 4 el granaatappelpitjes
  • 6 el muesli (krokante)
  • 3 tl cranberry's (gedroogd)
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Laat de frambozen ontdooien. Doe de frambozen, bietjes, havervlokken en vanille extract in een blender. Houd een paar frambozen apart om te gebruiken als garnering. Blender alles totdat er een mooie gladde smoothie ontstaat. 

  2. Giet de smoothie in een mooie kom. Garneer met de apart gehouden frambozen, granaatappelpitjes, muesli en cranberry’s.

frambozen smoothie bowl
frambozen smoothie bowl

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in